Menu
Tobias Foss var med langt framme på 2. etappe i Volta ao Algarve og er på 6.-plass sammenlagt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dansk seier i Volta ao Algarve – Foss langt framme

Danske Magnus Cort var best i spurten etter vel fem timer på sykkelsettet i torsdagens fjelletappe i Volta ao Algarve. Tobias Foss var med i tetgruppen.

Av NTB | 16.02.2023 17:45:37

Sport: De fem første fikk et par sekunder på resten av tetklyngen på 18 ryttere opp mot mål i Alto da Fola, og Cort vant spurten foran belgiske Ilan Van Wilder og den portugisiske hjemmefavoritten Rui Costa.

Van Wilder trodde han hadde avgjort i spurten og rakk å juble før han så Cort ta seg forbi.

– Jeg har vunnet etapper med avslutning i motbakke før, men da har det alltid vært i brudd. Jeg har ikke gjort det ved å spurte mot sammenlagtfavorittene. Det var veldig gøy, sa Cort.

Foss tråkket inn til 11.-plass, og den norske Jumbo-Visma-rytteren har en sterk 6.-plass i sammendraget.

Cort overtok ledertrøya fra Alexander Kristoff, som spurtet til seier på den flate åpningsetappen onsdag. Det var Kristoffs første seier som Uno-X-rytter.

Odd Christian Eiking, som er lagkamerat med Cort i EF Education-laget, var også med i tetklynga. Både han og Merhawi Kudus bidro til lagets suksess på etappen. EF leder også lagkonkurransen.

(©NTB)