Menu
Jonas Gregaard er ferdig i Uno-X etter inneværende sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dansk profil ferdig i Uno-X etter flere kontraktsavslag: – Vi var tydelige

Den danske syklisten Jonas Gregaard har ikke blitt enig med Uno-X om en kontraktsforlengelse. Dermed er han ferdig i det norsk-danske laget etter sesongen.

Av NTB | 23.08.2023 20:14:57

Sport: Gregaard bekrefter til dansk TV2 at avtalen ikke vil blir forlenget etter inneværende år. Gregaard var en del av Uno-X’ Tour de France-tropp tidligere i sommer. Dansken markerte seg tidlig på 1. etappe av det prestisjetunge rittet, og han vant kampen om de første klatrepoengene.

Dansken sier at han og Uno-X forhandlet om en ny kontrakt før Tour de France, men at forhandlingene stoppet etter rittet. Gregaard kom til Uno-X fra Astana foran 2022-sesongen.

– Det er veldig trist. Jeg føler meg som en del av Uno-X og har alltid kjørt etter lagets planer og taktikker. Jeg har vært veldig lojal, sier Gregaard.

Uno-X-sjef Jens Haugland opplyser til NTB at Gregaard har avslått flere tilbud i sommer.

– Han har hatt to konkrete muligheter til å forlenge med oss med tilbud som er høyere og lengre enn det han har nå. Når han så ikke slo til før sommeren, var vi tydelige på at alternativer ville bli vurdert. Vi håper det løser seg for Jonas, skriver Haugland i en SMS.

26-åringen vant i mars klatretrøya under prestisjetunge Paris-Nice, men har aldri tatt en etappeseier på proffnivå.

(©NTB)