Menu
Den danske politikeren Jon Stephensen tar permisjon fra Folketinget etter avsløringer om upassende tekstmeldinger til en 19 år gammel partifelle. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Dansk politiker tar permisjon etter anklager om upassende atferd

Den danske politikeren og tidligere teatersjefen Jon Stephensen har søkt om permisjon fra Folketinget etter anklager om krenkende atferd.

Av NTB | 25.04.2023 11:14:09

Politikk: Stephensen anklages for å ha sendt flere upassende tekstmeldinger til en 19 år gammel partifelle. Ifølge dansk TV 2 har han blant annet skrevet at hun «er pen med den lekreste kropp».

Tirsdag ble det også kjent at 856 personer fra film- og teaterbransjen har sendt et brev til Moderaternes folketingsgruppe, der de uttrykker mistillit til Stephensen.

– Dette er et mistillitsvotum til deres kulturpolitiske talsperson, Jon Stephensen, som har et mildest talt problematisk forhold til sin tidligere bransje, står det i brevet, ifølge danske TV 2.

I en video som ble lagt ut på Facebook mandag kveld, opplyser Løkke at Stephensen tar permisjon, men at det ville vært en overreaksjon å ekskludere ham fra partiet på nåværende tidspunkt.

Permisjonen varer i fem måneder, og håpet er at han i løpet av denne perioden greier å gjenvinne tilliten til partiets ungdomsfløy. Men Unge Moderaterne meldte tirsdag at Stephensen ikke vil kunne gjenvinne ungdomspartiets tillit.

Heller ikke kulturminister Jakob Engel-Schmidt, som også er fra Moderaterne, har noen tro på at Stephensen kommer tilbake.

– Som vår partileder sa i går kveld og har gjentatt i dag, så har vårt forhold blitt satt på pause. Om det noensinne blir gjenopptatt, er tvilsomt, sier han.

I brevet til Moderaterne uttrykkes det sterk bekymring for innflytelsen som Stephensen har når det gjelder kulturlivet.

De sår blant annet tvil om hans evne til å gi råd til kulturministeren når det gjelder kandidater til sjefsstillinger og styreverv i Danmarks kulturinstitusjoner.

Stephensen representerer sentrumspartiet Moderaterne, som ble stiftet av tidligere Venstre-leder og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen.

En rekke kilder i teaterbransjen har tidligere anklaget Stephensen, som nå er 63 år, for å ha skapt et ubehagelig arbeidsmiljø med trusler, maktmisbruk og grenseoverskridende atferd i sin tid som direktør ved teatret Aveny-T.

(©NTB)

Flere nyheter: