Menu
En dansk strippeklubb må ut med 5000 kroner i erstatning til en kvinne som mente hun ble nektet adgang. Illustrasjonsfoto: Chris O'Meara / AP / NTB

Dansk kvinne måtte betale ekstra inngangspenger til strippeklubb – får erstatning

En kvinne skal få erstatning på 5000 danske kroner fra en strippeklubb etter å ha fått beskjed om at hun måtte betale mer for å slippe inn enn mennene i følget.

Av NTB | 11.07.2024 07:53:04

Sosiale forhold: Det var våren 2022 at to kvinner og tre menn dro innom en strippeklubb mens de var på byen et sted i Danmark.

Mennene fikk beskjed om at de kunne betale den vanlige inngangsavgiften, mens kvinnene fikk beskjed om at de måtte kjøpe champagne for minst 5000 kroner umiddelbart – rundt 7700 norske kroner – for å få slippe inn.

Dørvakten skal ha uttalt at kvinnene ellers ikke kom til å bruke like mye penger som mennene, og da var det synd på stripperne. I tillegg skal han ha uttalt at kvinner i hovedsak «ikke var velkomne på strippeklubben».

– Kvinner klarer alltid å gjøre seg til offer, skal dørvakten ha sagt.

En av kvinnene klagde saken inn for den danske likestillingsnemnda og krevde 2500 kroner i erstatning.

Strippeklubben, som i nemndas vurdering er anonymisert, hevdet at det måtte være en misforståelse, og at det heller ikke er en fast inngangsavgift.

Nå har kvinnen altså fått medhold i saken. Nemnda legger vekt på kvinnens «svært presise beskrivelse av hendelsen» og at det står tydelig på klubbens hjemmeside at de primært henvender seg til menn.

(©NTB)

Flere nyheter: