Menu
Emma Norsgaard avbildet med juniorsølv rundt halsen under sykkel-VM i Bergen i 2017. Foto: Marit Hommedal / NTB

Dansk bruddseier i Tour de France – Andersen rett utenfor topp ti

Emma Norsgaard holdt akkurat unna etter en dag som utbryter og vant 6. etappe i Tour de France. Beste norske ble Susanne Andersen på 11.-plass.

Av NTB | 28.07.2023 17:53:06

Sport: En lang og seig spurt sikret dansk seier. Norsgaard satset tidlig med rundt 400 meter igjen, og Movistar-rytteren hadde krefter nok til å komme foran nederlenderen Charlotte Kool (DSM).

Andersen lå bra an i feltet og ble Uno-X-lagets best plasserte syklist. Med under én kilometer igjen unngikk hun en større velt.

Fredagens flate strekning var 122 kilometer lang og gikk fra Albi til Blagnac.

Underveis kom Norsgaard seg opp til bruddet med polske Agnieszka Skalniak-Sojka (Canyon) og spanske Sandrea Alonso (Ceretizit-WNT). I sluttfasen var de to førstnevnte alene i front, men det var kun Norsgaard som ikke ble slukt av hovedfeltet.

Lotte Kopecky fortsetter i gul ledertrøye. Den belgiske SD Worx-rytteren skaffet seg et litt større forsprang og har 53 sekunder på sørafrikaneren Ashleigh Moolman (Soudal-Quick Step).

To etapper gjenstår av kvinnenes Tour de France. Lørdag skal feltet slite seg gjennom 90 kilometer i fjellene fra Lannemezan til Tourmalet Bagnères-de-Bigorre, mens det hele avsluttes med en tempo i Pau søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: