Menu
Det flagges på halv stang utenfor Hjallerup skole i Hjallerup i Nordjylland tirsdag. Både den 13 år gamle jenta som ble drept og 13-åringen som nå er løslatt, er elever på skolen. En 17 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drap. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB

Danmark rystet over drap på 13-åring – ble funnet av foreldrene

Foreldrene fant den 13 år gamle jenta som ble drept i Danmark. En 17-åring som beskrives som en tidligere kjæreste, er siktet, mens jentas venninne er løslatt.

Av NTB | 12.03.2024 10:17:31

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet rykket ut etter melding om hendelsen mandag kveld. Jenta hadde svært store skader og ble erklært død etter kort tid, opplyser politiet i Nordjylland. Hun ble funnet ved et varmeanlegg i småbyen Hjallerup.

Etterforskningsleder Frank Olsen sier det var jentas foreldre som fant henne.

– Det var moren som ringte 112. Vi fikk alarmen klokken 22.12, forteller Olsen.

En 17 år gammel gutt og en 13 år gammel jente ble kort tid etter pågrepet og siktet i saken.

Tirsdag morgen skriver politiet at den 13 år gamle jenta som var pågrepet, er løslatt, og at det ifølge deres undersøkelser ikke er noe som tyder på at hun har noe med forbrytelsen å gjøre. 17-åringen skal etter planen fremstilles for fengsling tirsdag klokken 14.

Han forteller at de tre tenåringene hadde vært på en ungdomsklubb sammen, og at politiet har fått opplyst at stemningen var god.

– Når de begynner å gå til ungdomsklubben tidlig på kvelden, mister venninnen kontakten med avdøde. Derfor går hun tilbake for å lete. Hun møter 17-åringen, og de får også kontakt med foreldrene, sier Olsen.

Foreldrene og tenåringene lette både sammen og hver for seg.

Olsen sier den 13 år gamle jenta først ble pågrepet fordi hun var sammen med 17-åringen i en bolig da han ble pågrepet.

– På stående fot var vi ikke i stand til å kartlegge bevegelsene deres, og det var et mistankegrunnlag som gjorde at vi valgte å pågripe og sikte begge for drap, forklarer han.

Etterforskningslederen vil ikke si noe om hvordan 13-åringen ble drept.

– Vi har en kriseberedskap, og den er iverksatt. Det er dypt tragisk, sier han til dansk TV 2.

Han sier videre at både drapsofferet og den 13 år gamle jenta som nå er løslatt, gikk på samme skole.

Etterforskningsleder Olsen sier 17-åringen har hatt et kjæresteforhold til den avdøde jenta, men at dette nylig tok slutt. De to jentene beskrives som nære venninner, som var sammen nesten daglig.

Ordfører Mikael Klitgaard i Brønderslev kommune sier saken er dypt tragisk.

(©NTB)

Flere nyheter: