Menu
Ukrainske soldater med en Caesar haubits-kanon i desember. Nå lover Danmark å sende 19 slike kanoner til Ukraina. Foto: AP / NTB

Danmark og Storbritannia lover våpenforsyninger til Ukraina

Danmark skal sende 19 Caesar-haubitser til Ukraina, opplyser danske myndigheter. Samtidig planlegger britene å sende 600 Brimstone-missiler til ukrainerne.

Av NTB | 19.01.2023 15:35:40

Politikk: Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen kunngjorde leveransen av artillerisystemet etter møte med utenrikskomiteen i Folketinget torsdag.

Caesar-systemer monteres på lastebiler og kan brukes mot mål opptil 40 kilometer unna. Systemet har vært under produksjon ved fabrikken til franske Nexter, og det har vært uklart når det vil være klar til levering.

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace lover samtidig å sende 600 Brimstone-missiler til de ukrainske styrkene til hjelp i kampen mot russiske styrker.

– Vi kommer til å sende ytterligere 600 Brimstone-missiler til Ukraina, noe som vil være utrolig viktig for å hjelpe Ukraina å dominere på slagmarken, sa Wallace til journalister under sitt besøk ved en militærbase i Estland torsdag.

Flere land har trappet opp sin militære støtte til Ukraina siden nyttår.