Menu
Dag Erik Pedersen bisettes fra Berg trekirke i Helgeroa. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Utrolig trist dag

Den tidligere idrettsprofilen og programlederen Dag Erik Pedersen ble bisatt i Helgeroa mandag. Tidligere kollegaer og andre idrettshelter kom for å ta farvel.

Av NTB | 17.06.2024 15:03:01

Sport: Pedersen døde brått etter et illebefinnende i sitt eget hjem den 3. juni. Flere idrettshelter tok turen til Berg trekirke, som for anledningen flagget på halv stang. Den tidligere proffsyklisten ble 64 år.

Johann Olav Koss, Ole Einar Bjørndalen, Dag Otto Lauritzen og Arne Scheie var blant personlighetene som kom for å ta et siste farvel.

– Det er en utrolig trist dag, og det er sjokkerende at Dag Erik er borte. Dette er en dag for å minnes ham, sier tidligere skøyteløper Johann Olav Koss til VG.

Koss får støtte fra tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen. Han forteller til avisen at han synes dødsfallet er vondt og trist.

Tidligere NRK-kollega Arne Scheie benyttet anledningen til å fremheve Pedersens journalistiske evner. Scheie mener at han var både språkmektig og en intervjuobjektene kunne stole på.

– Dette er bare trist. Han var altfor ung til å gå bort på denne måten, forteller Scheie til NRK utenfor kirken.

– Pappa var en tidsoptimist, han var født for sent. Han slapp alltid unna med alt og sjarmerte seg gjennom livet, leste Haga fra døtrenes siste hilsen.

Sportskommentator Jan Petter Saltvedt i NRK Sport var preget da han skulle ta farvel.

Saltvedt fortalte at Pedersen alltid tok sine egne veier og at de alltid ble bedre. Spesielt TV-suksessen Mesternes mester, som samlet en rekke generasjoner foran skjermen, ble trukket fram for å hylle den avdøde programlederen.

– Dag Erik går inn i historien som den siste store TV-personligheten i Norge, sier Saltvedt.

Men selv med en imponerende idrettskarriere er det mange som kjenner Pedersen best fra TV-skjermen, etter tolv sesonger som programleder for nettopp Mesternes mester.

Det var på forhånd ventet mange gjester under bisettelsen. Berg kirke har 300 sitteplasser. Det ble også satt opp storskjerm på utsiden av kirken.

Seremonien ble innledet med pianospill til sangen «Optimist», laget av en av Dag Erik Pedersens venner, Jahn Teigen. Etterfulgt av pianospill fra Petter Anton Næss og trompetspill av Ole Edvard Antonsen.

Pedersen og Teigen skrev sammen låten «Gi meg fri», den ble fremført av Per Kristian Indrehus. Seremonien fikk i Dag Erik Pedersen-stil en italiensk avslutning da Didrik Solli Tangen sang «Con Te Partirò».

Prest Audun Haga startet rekken av taler under bisettelsen. Han snakket på vegne av familien.

Som syklist gjorde Pedersen seg bemerket med tre etappeseiere i Grand Tour-rittet Giro d’Italia. Han klarte en tiendeplass som beste sammenlagtplassering.

(©NTB)