Ronny Deila fikk en nedtur da Brugge tapte sammenlagt i semifinalen i den belgiske cupen. Foto: Kurt Desplenter, Belga/ NTB

Cupfinalen glapp for Brugge på overtid: – Overlever Deila dette?

Ronny Deilas Brugge-lag hadde med seg 2-1-ledelse til onsdagens returkamp i den belgiske cupens semifinale. Finaleplassen glapp på overtid.

Av NTB | 28.02.2024 23:57:33

Sport: Det var serieleder Union Saint-Gilloise som avgjorde kampen om finaleplass med 2-0-målet på overtid, men Brugge har fått så mange smeller i det siste at avisen Het Nieuwsblad allerede i ingressen spurte: – Overlever Deila dette?

Søndag tapte Brugge på overtid også i hjemmekampen mot Anderlecht, og i serien er Brugge 20 poeng bak Union og 12 bak Anderlecht.

Det var et lag uten nordmenn fra start som gjestet Union onsdag. Antonio Nusa var ikke i troppen. Hugo Vetlesen ble byttet inn på 0-0 i det 72. minutt, og rett etter scoret Mohamed El Amoura 1-0-målet som gjorde at det sto 2-2 sammenlagt.

Det gikk mot ekstraomganger, men fem minutter før slutt måtte keeper Simone Mignolet ut med vond hamstring. Inn kom Nordin Jackers til sin debut for klubben, og før han fikk gjort en redning scoret innbytter Ross Sykes det avgjørende målet i tilleggstiden.

Brugge hadde flere gode sjanser i kampen, men utnyttet dem ikke. Hets Nieuwsblad stiller spørsmålet om man virkelig kan klandre Deila for det som gikk galt onsdag, men mener likevel at han nå sitter utrygt.

Brugge møter Molde i conferenceligaens åttedelsfinale 7. og 14. mars.