Menu
En avkuttet grindhvalfinne ligger på land ved den lille bosetningen Kulusuk på Øst-Grønland i 2018. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Cruisepassasjerer ble sjokkerte vitner til hvalfangst

Cruiserederiet Ambassador Cruise Lines ber passasjerene om unnskyldning for at skipet ankom Færøyene midt i den tradisjonsrike slaktingen av grindhvaler.

Av NTB | 16.07.2023 19:23:40

Økonomi og næringsliv: – Vi ble utrolig skuffet over at jakten fant sted på det tidspunkt da vårt skip lå i havn, sier selskapet, ifølge ABC News.

Skipet kom til Torshavn mens det pågikk jakt på rundt 40 hvaler i havneområdet, og de rundt tusen passasjerene ble vitne til fangsten.

I kunngjøringen sier Ambassador Cruise Lines at de er sterkt imot hvalfangsten, og at de har prøvd å ta opp saken med Færøyenes myndigheter.

Færøyenes regjering fastholder tross internasjonal fordømmelse sin rett til å fange grindhvalene, som er en art delfiner.

Regjeringen viser til at fangsten har foregått i over tusen år, og at den er regulert ved lov. Kjøttet og spekket blir fordelt blant dem som deltar i jakten, og de må ha gjennomgått kurs for å kunne være med.

Årlig blir det fanget og slaktet rundt 800 grindhvaler. Ifølge Færøyene er det nærmere 800.000 grindhvaler i det østlige Atlanterhavet.

(©NTB)

Flere nyheter: