Linda Caicedo scoret mål for Colombia mot Sør-Korea i VM. Foto: Sophie Ralph / AP / NTB

Colombia slo Sør-Korea i fotball-VM – Målscoreren overvant kreften for tre år siden

Colombia vant gruppespillskampen mot Sør-Korea 2-0 i fotball-VM for kvinner. Målscorer Linda Caicedo (18) vant kampen mot kreft for tre år siden.

Av NTB | 25.07.2023 07:13:10

Sport: 18-åringen, som spiller for Real Madrid i klubbhverdagen, fastsatte resultatet til 2-0 med fem minutter igjen av første omgang. Da hadde Catalina Usme sendt laget i føringen fra straffemerket ti minutter tidligere.

Lysglimtet for Sør-Korea var at 16-åringen Casey Phair ble byttet inn da det gjensto tolv minutter. Dermed ble hun i en alder av 16 år og 26 dager tidenes yngste spiller i et VM for kvinner. Rekorden tilhørte Ifeanyi Chiejine, da hun fikk debuten sin for Nigeria mot Nord-Korea tilbake i 1999. Hun var på det tidspunktet 16 år og 34 dager.

Det var drøyt 24.000 tilskuere som så kampen i Sydney. Colombia ligger som toer i gruppe H bak Tyskland. De sistnevnte vant 6-0 mot Marokko i sin første kamp i mesterskapet.