Colombias Jefferson Lerma (16) feirer lagets 1-0-seier over Uruguay i semifinalen i Copa America i Charlotte, N.C onsdag. Foto Nell Redmond AP / NTB

Colombia klar for finalen mot Argentina

Colombia slo Uruguay 1–0 i semifinalen i Copa América og er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år.

Av NTB | 11.07.2024 05:13:12

Sport: En heading i det 39. minutt av Jefferson Lerma sikret seieren for Colombia, som møter Lionel Messis Argentina i finalen av det amerikanske mesterskapet.

Colombia spilte med én mann mindre i hele andre omgang, etter at Daniel Muñoz fikk sitt andre gule kort på overtid i første omgang.

Kampen var preget av en rekke frispark, og den mexicanske dommeren César Arturo Ramos delte ut hele åtte gule kort.

Colombia har tidligere spilt to Copa América-finaler. De tapte for Peru i 1975, men vant tittelen på hjemmebane i 2001.

Finalen spilles i Miami Gardens i Florida klokken 2.00 natt til mandag norsk tid.

Regjerende verdensmester Argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021.