Menu
Erling Braut Haaland og Manchester City starter sin mesterligasesong tirsdag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

City jakter ny mesterligatriumf: – Det viktigste er at spillerne ikke er avslappet

Manchester City er tittelforsvarer når mesterligaen går inn i sin siste sesong med det «gamle» formatet. City-manager Pep Guardiola er klar for utfordringen.

Av NTB | 19.09.2023 06:32:55

Sport: Neste år vil turneringen bli noe helt annet. Da skal nemlig 36 lag konkurrere i en stor tabell i stedet for i puljer.

Hvert lag skal da spille åtte kamper og de åtte beste avanserer til cupspillet. Lagene som ender utenfor topp åtte og ned til 24.-plass, skal ut i playoff om å komme inn i cupspillet.

Foran årets utgave av turneringen er det Erling Braut Haaland og Manchester City som skal forsvare triumfen fra i fjor. Da ble Inter slått i finalen. Haaland scoret tolv mål på elleve kamper og var en svært sentral brikke i trippelsesongen.

City-manager Pep Guardiola tror forsvaret av tittelen vil bli enklere enn å vinne den for første gang. De lyseblå fra Manchester har i flere år hatt mesterligatrofeet som sitt største fokus.

– Hver sesong starter vi med drømmen om å vinne. Det er ingenting som er endret fra tidligere år. Vi ønsker å forsvare denne seieren, men denne turneringen aksepterer ikke feilskjær. I morgen er det første steget, sa Guardiola på pressekonferansen mandag.

– Det vil være lettere å forsvare den. Det vanskeligste er å vinne den første, fortsatte spanjolen.

City er i pulje sammen med Røde Stjerne, Young Boys og RB Leipzig. De lyseblå er med andre ord store favoritter til å toppe gruppen. Guardiola fikk også spørsmål om han er avslappet etter mesterligaseieren sist sesong.

– Det viktigste er at spillerne ikke er så avslappet. I det store bildet har vi ikke gjort noe spesielt, for det er mange klubber som har vunnet bare ett mesterligatrofé, sa Guardiola.

Martin Ødegaard og Arsenal skal i gang med sin mesterligasesong hjemme mot PSV Eindhoven onsdag. I samme pulje finner vi Ørjan Nylands Sevilla og Lens.

Mohamed Elyounoussi og Birger Meling skal i aksjon for FC København borte mot Galatasaray onsdag. Bayern München og Manchester United er i samme gruppe og møtes i Tyskland.

Sist sesong lyktes de endelig, men når siden snus til en ny sesong, er Guardiola klar før første kamp mot serbiske Røde Stjerne:

I dødens gruppe finner man Newcastle, Paris Saint-Germain, Milan og Julian Ryersons Borussia Dortmund. Newcastle har fått en stor sportslig oppsving etter å ha blitt kjøpt opp av Det saudiarabiske investeringsfondet PIF foran 2022/23-sesongen. Mange spillerkjøp og oppgradering av fasilitetene gjorde at klubben raskt ble en av Premier Leagues beste.

(©NTB)

Flere nyheter: