Jack Grealish tegnet seg på scoringslisten i seieren over Liverpool. Foto: Jon Super / AP

City herjet med Liverpool og henger med i tetkampen: – En perfekt prestasjon

Manchester City snudde storoppgjøret mot Liverpool i Premier League lørdag og vant 4-1. Det var en viktig seier for å holde liv i tittelracet.

Av NTB | 01.04.2023 16:14:02

Sport: Scoringer av Julian Alvarez, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan og Jack Grealish sørget for en festaften på hjemmebane. Dermed revansjerte City 0-1-tapet på Anfield tilbake i oktober.

– Det var en perfekt prestasjon fra start til slutt, selv om vi slapp inn ett mål. Det var en av de beste kampene vi har spilt i løpet av mine sju år her, sa City-manager Pep Guardiola ifølge BBC etter kampen.

– Vi visste det kom til å bli en tøff kamp mot Liverpool, og den første etter landslagspausen er alltid vanskelig. Vi ønsket å starte den siste perioden nå på bra vis. Vi var fantastiske, spesielt i andre omgang, sa Grealish til BT Sport.

Manchester City ligger stadig på 2.-plass og har fem poeng mindre enn Arsenal. De lyseblå fra Manchester står med fire strake seirer i ligaen.

Liverpool på sin side ligger på 6.-plass med sju poeng opp til Tottenham på den siste mesterligaplassen. De rødkledde har imidlertid spilt én kamp mindre.

I lørdagens oppgjør måtte Manchester City klare seg uten Erling Braut Haaland. Målmaskinen sliter fortsatt med en lyskeskade han pådro seg mot Burnley i FA-cupen i mars.

Men City-angrepet viste få svakheter uten sin største stjerne.

Etter 17 minutter smalt det imidlertid på motsatt banehalvdel. Liverpool slo i bakrommet mot Diogo Jota som ble løpt opp av Manuel Akanji. Likevel fikk portugiseren lagt igjen til Mohamed Salah, som hamret ballen i mål.

Rett før halvtimen var unnagjort spilte de lyseblå seg på strålende vis oppover i banen. Venstrekant Grealish slo inn et lavt innlegg foran mål som Alvarez prikket inn i nettmaskene.

Dermed var lagene like langt, og resultatet holdt seg til pause. Midtbanespiller Rodri var kanskje heldig som fortsatt var på banen etter at han først pådro seg et gult kort, før han felte Cody Gakpo på vei fram.

Liverpool-spillerne omringet dommer Simon Hooper, men fikk ikke gehør.

Noen minutter senere slo City på ny inn i feltet og Alvarez kom til et skuddforsøk som ble blokkert av Trent Alexander-Arnold.

Returen ble plukket opp av Gündogan som økte til 3-1. Med et kvarter igjen av kampen tegnet også Grealish seg på scoringslisten etter nok et flott City-angrep.

– Vi måtte bare prøve å følge etter, mens de fikk gjøre alt de ville. Vi var heldige med at (Manchester City) ikke var i et grådig humør, sa Liverpool-sjef Jürgen Klopp etter kampen.

Manchester City spiller mot Southampton i neste runde, mens Liverpool møter Chelsea.

Hjemmelaget åpnet kampen best og kom til noen farligheter innledningsvis. Nærmest var Riyad Mahrez med et frisparkforsøk som gikk rett på utsiden av den lengste stolpen.

Det tok likevel ikke mer en ett minutt ut i andreomgangen før De Bruyne løp inn 2-1-scoringen. Manchester City spilte seg fra venstresiden og over til høyre. Der fikk Mahrez rom til å slå inn på en ledig De Bruyne, som satte ballen i mål.