Henrik Christiansen var akkurat for sent ute til å hente en ny medalje på 1500 meter fri. Her er han etter en konkurranse i fjorårets EM i Roma. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB

Christiansen under sekundet fra EM-medalje på 1500 meter fri

Henrik Christiansen svømte inn til 4.-plass på langdistansen 1500 meter i kortbane-EM i svømming i Romania. Han var 82 hundredels sekund bak bronsevinneren.

Av NTB | 07.12.2023 18:39:40

Sport: Christiansen kvalifiserte seg inn til torsdagens finale med nest raskeste tid. Men han skulle få tøffere konkurranse da det virkelig gjaldt.

Daniel Wiffen fra Irland var i en klasse for seg, ledet løpet fra start til mål og tok gullet med en seiersmargin på 12,67 sekunder. Men bak ham ble det en intens kamp om de to øvrige medaljeplassene.

Christiansen var oppe på medaljeplass etter en tredel av distansen, men ble skjøvet ned på 4.-plassen igjen etter halvsvømt løp. Derfra og ut ble det en tidelsstrid mellom ham, franske David Aubry og ukrainske Mykhajlo Romantsjuk.

Til slutt kom Aubry seg inn på sølvplass fire tidels sekund foran Romantsjuk. Og like bak ham fulgte Christiansen.

27-åringen fra Romerike har fra før fem mesterskapsmedaljer på 1500 meter, tre i EM og to i VM. I fjor ble det VM-bronse i kortbassenget i Melbourne, Australia.

Ingeborg Vassbakk Løyning var ikke i nærheten av å ta seg til finale på 50 meter rygg. Hun var i mål på 27,85 sekunder og endte sist av 16 deltakere i semifinalen torsdag kveld.