Menu
Vetle Sjåstad Christensen endte som nummer tre i Östersund. Foto: Javad Parsa / NTB

Christiansen på pallen i Östersund – sikret sammenlagtseier i normalcupen

Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til 3.-plass i Östersund og vant med det normaldistansecupen i verdenscupen.

Av NTB | 09.03.2023 18:15:37

Sport: Geilo-gutten endte 1.09 minutter bak tyske Benedikt Doll, som vant verdenscuprennet. Italienske Tommaso Giacomel tok 2.-plassen.

– Jeg synes jeg gjorde et kjempebra renn. Et renn som egentlig var godt nok til å kjempe om seieren, men så dro Doll fram et superløp av den tyske hatten og skjøt 20 treff. Og så kom Giacomel og skjøv meg ned, sa Christiansen til NRK.

Christiansen åpnet bra med fullt hus på første liggende skyting, før han røk på én bom på sin første stående. 30-åringen fulgte opp med to fulle hus på de to siste skytingene, men måtte likevel gå inn til 3.-plass i mål.

Christiansen vinner likevel normaldistansecupen etter at han sanket 60 poeng med torsdagens pallplass. Det er første gang han vinner en sammenlagtcup i verdenscupen i sin karriere.

– Det var det eneste som sto i fokus i dag. Jeg skjønte jo at det kunne være forskjellen på kule eller ikke på det siste skuddet der. Det var veldig deilig å sette den når det gjaldt som mest, sa han.

Det var en B-preget norsk tropp som stilte til start i Östersund. Verdenscupleder Johannes Thingnes Bø, Sturla Holm Lægreid og Tarjei Bø har alle testet positivt korona og måtte stå over rennet i Sverige.

Det gjorde at Endre Strømsheim, Vebjørn Sørum og Aleksander Fjeld Andersen fikk muligheten til å vise seg fram på det øverste nivået.

Andersen grep muligheten med begge hender og ble nest beste norske på en oppløftende 10.-plass. Johannes Dale fulgte på plassen bak, mens Strømsheim og Sørum endte som nummer 16 og 45.

(©NTB)