Enzo Fernández (til h.) og resten av Chelseas milliardgalleri klarte bare uavgjort borte mot West Ham. Foto: David Cliff, AP / NTB

Chelseas milliardgalleri klarte bare uavgjort mot nedrykkstruede West Ham

Chelsea-eierne brukte milliarder av kroner på spillere i januar-vinduet. Likevel klarte de kongeblå bare 1-1 borte mot West Ham i London-derbyet lørdag.

Av NTB | 11.02.2023 15:45:32

Sport: Dermed måtte Chelsea-eier Todd Boehly se sitt svindyre lag gå på sin tredje strake uavgjort.

Håpet om Champions League-spill neste sesong ser tynt ut for Chelsea, som ligger på 9.-plass i Premier League. Det er ni poeng opp til Newcastle på 4.-plass.

– Jeg synes vi spilte bra og kontrollerte kampen. De scoret da vi var gode, men sånn er fotballen. Vi hadde sjanser til å score flere mål, sa João Félix til BT Sport.

Chelsea fikk imidlertid en god start på kampen på OL-stadion i London.

Félix trodde han hadde sendt gjestene i ledelsen allerede etter ni minutter da han kom seg alene med keeper og chippet over Lukasz Fabianski. Ballen gikk først i stolpen, men Félix satte returen i nota.

Dessverre for portugiseren måtte han se slukøret bort på linjedommeren, som hadde løftet offsideflagget.

Félix fortsatte likevel å presse høyt, og bare fem minutter senere vektet Enzo Fernández en nydelig pasning inn til 23-åringen, som kunne styre inn 1-0-målet.

Chelsea brukte ifølge Transfermarkt nesten 3,6 milliarder norske kroner på åtte nysigneringer i januar.

Chelseas-stjernene fikk ikke beholde ledelsen lenger enn 14 minutter.

Vladimir Coufal slo et nydelig innlegg inn i feltet, og Jarrod Bowen stusset videre mot bakre stolpe. Der sto Emerson klar og prikket inn utligningen.

Emerson kom til West Ham fra Chelsea i fjor sommer, og fortalte etter kampen at det var litt ekstra spesielt å score sitt første PL-mål mot tidligere lagkamerater.

– Det var mange følelser før kampen, og at jeg scorer mitt første mål i Premier League mot Chelsea gjør meg veldig fornøyd. Jeg har selvfølgelig mye respekt for dem, men i dag er det min dag.

Åtte minutter før full tid så det ut som det virkelig skulle rakne for Chelsea. Tomas Soucek satte inn returen på en heading fra Declan Rice. Dessverre for «The Hammers» kunne VAR vise at midtbanespilleren var i offside da frisparket ble slått, og målet ble annullert.

West Ham går med det opp på 15.-plass. Det er likevel bare to poeng ned til Everton på nedrykksplass.

Blant dem kom både Félix og Fernández inn dørene på Stamford Bridge i januar. Sistnevnte satte også rekord som tidenes dyreste overgang til Premier League.

– Det er fotball, men utenfor er vi venner. Jeg er veldig glad for målet. Jeg kan ikke forklare følelsen, men det er utrolig godt å score mot dem, sa Emerson til BT Sport og fortsatte: