Enzo Fernández har til gode å slå til i Chelsea. Lørdag tapte laget hjemme for Aston Villa. Foto: David Cliff / AP / NTB

Chelsea snublet mot Villa – kun fire seirer på siste 19 ligakamper

Chelseas opptur fikk en bråstopp i 0-2-tapet hjemme mot Aston Villa. Storklubbens seirer i Premier League fra de siste fem månedene kan telles på én hånd.

Av NTB | 01.04.2023 20:24:06

Sport: Villas sterke bortetriumf kom etter en lobb fra Ollie Watkins før pause og John McGinns vakre scoring drøyt ti minutter ut i andre omgang.

Et frustrert hjemmepublikum så et Chelsea-lag komme til mange avslutninger, men scoringene uteble. Det har vært et vedvarende problem siden Graham Potters inntog i klubben i fjor høst.

Etter 0-2 var det noe veldig forknytt over vertene, og Villa hadde ikke store vansker med å spille på resultatet.

Før landslagspausen så det ut til å ha løsnet litt for Chelsea med to seirer og én uavgjort på sine tre siste PL-kamper. Lørdag veltet presset over Potter i stort monn.

– I begge bokser var vi nest best, men det var mye gode ting å hente fra kampen. Ser du på statistikken, vil den vise at det var en positiv prestasjon. Men det gjenspeiles ikke i målprotokollen. Vi er alle veldig skuffet, sa Potter til Sky Sports etter tapet.

Med ti oppgjør igjen ligger Chelsea helt nede på 11.-plass. Blåtrøyene ble forbigått av Villa, som har vært blant ligaens beste poengplukkere etter at Unai Emery ble hentet til klubben i ukene før Qatar-VM.

Watkins tok Villa i føringen etter snaut en halv omgang. Han kom alene med Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og curlet ballen over spanjolen. Situasjonen oppsto etter en klønete stuss fra hardt kritiserte Marc Cucurella.

Etterpå ble Villa satt under tungt press i lange strekk, men Chelsea-offensiven klikket aldri. Det utnyttet McGinn da han i det 56. minutt bøyde ballen i det lengste hjørnet etter en smart cornervariant.

Chelseas neste oppgave er hjemme mot Liverpool tirsdag. Det blir et møte mellom to storlag i krise. Villa tar samme kveld turen til nedrykkstruede Leicester.

London-klubben har kun vunnet fire av 19 seriekamper siden nettopp Aston Villa ble slått 2-0 borte i midten av oktober. Det er elendig uttelling etter å ha brukt klart mest penger i Fotball-Europa på spillerkjøp de siste ni månedene.

Det var Watkins tiende seriemål for sesongen. Han har scoret sju ganger på sine ni siste ligaoppgjør.