Menu
Fotballpresident Lise Klaveness jubler. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Champions League-finale i 2026 spilles på Ullevaal – Klaveness jubler

Kvinnenes mesterligafinale i fotball i 2026 er lagt til Ullevaal stadion. Det har styret i Det europeiske fotballforbundet bestemt.

Av NTB | 22.05.2024 14:09:40

Sport: Beslutningen ble tatt på et styremøte onsdag.

– Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, legger hun til.

NFF har også tidligere søkt om å få arrangere finalen, uten å få den tildelt.

– En ting er selvfølgelig den store folkefesten dette vil skape i Oslo by og på Ullevaal stadion, men det aller viktigste er hvordan en slik kamp vil skape drømmer og motivasjon for alle fotballjenter og klubbene som får oppleve en slik kamp på nært hold, sier hun.

Fotballpresidenten peker på at det har vært mange norske spillere i mesterligafinalen de siste årene. Ada Hegerberg (Lyon), Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen (Barcelona) møtes i årets finale lørdag.

– Jeg håper virkelig noen norske lag og investorer blir trigget av dette og setter som mål å konkurrere om en plass i denne finalen på Ullevaal, sier Klaveness.

Oslo kommune har vært en støttespiller bak NFFs søknad til Uefa.

– Vi ønsker flere internasjonale idrettsarrangementer til Oslo, så det er helt fantastisk at vi nå får selveste Champions League-finalen til byen. Vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg.

Den ikoniske arenaen, formelt kjent som Stadio Giuseppe Meazza, har vært truet av riving i en lengre periode. Milan og Inter Milan ser etter andre muligheter.

Avgjørelsen om tildeling av finalen i 2027 tas endelig på et Uefa-møte i september.

Under onsdagens møte ble Besiktas Park i Istanbul tildelt europaligafinalen i 2026 og conferenceligafinalen i 2027.

Eintracht Frankfurts arena får europaligafinalen i 2027. Conferenceligafinalen i 2026 spilles også i Tyskland, på RB Leipzigs arena.

Det blir en ny søkerrunde for kvinnenes mesterligafinale i 2027. Stuttgarts søknad ble ikke vurdert fordi Tyskland allerede hadde fått finaler for menn i 2026 og 2027.

Klaveness jubler over at valget nå falt på Norge.

Champions League-finalen for menn i 2026 er lagt til Budapest. I 2027 er tanken å legge oppgjøret til Milano, men den beslutningen er skjøvet på fordi det er knyttet usikkerhet rundt fremtiden til San Siro.

(©NTB)