Menu
Mark Cavendish er klar fot Tour de France. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Cavendish klar for sin 15. Tour de France – jakter seiersrekorden

Mark Cavendish (39) har blitt tatt ut av Astana til årets Tour de France, hvor han skal forsøke å ta sin 35. etappeseier og skrive seg inn i historiebøkene.

Av NTB | 24.06.2024 17:53:06

Sport: Laget ble offentliggjort mandag. Spurteren Cavendish står likt med den belgiske legenden Eddy Merckx på 34 etappeseire i treukersrittet. Briten har utsatt å avslutte karrieren for å gjøre et forsøk på å ta rekorden alene.

Cavendish tok alle sine 34. etappeseire mellom 2009 og 2021, men må jobbe hardt for å komme seg tilbake på toppen av pallen i år. Den største rivalen er belgiske Jasper Philipsen, som vant fire etapper i fjor.

Cavendish kan også vise til VM-gull i landevei i 2011 og OL-sølv i banesykling fra Rio i 2016.

Den 111. «Touren» starter lørdag i Firenze og avsluttes 21. juli i Nice. 2024-utgaven av verdens største sykkelritt byr på totalt sju fjelletapper, og rytterne skal blant annet bryne seg på de beryktede stigningene Plateau de Beille og Col du Tourmalet. I tillegg venter åtte spurtetapper og to tempoetapper.

– Løypa er så hard. Jeg er faktisk litt i sjokk. Det er kanskje den tøffeste Tour de France-ruten jeg har sett, sa Cavendish da løypa ble offentliggjort i oktober i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: