Menu
Mark Cavendish ble offer for et brutalt innbrudd i november i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB

Cavendish i retten om innbruddsdramaet: – Holdt kniven mot ansiktet mitt

Sykkelstjernen Mark Cavendish fortalte mandag retten om hvordan maskerte menn tok seg inn i huset hans og holdt en kniv mot hodet hans med barna som tilskuere.

Av NTB | 09.01.2023 20:35:26

Sport: Den skremmende episoden stammer fra 27. november i fjor. I morgentimene slo maskerte ranere til mot Cavendish-familiens hjem nordøst i London.

Mandag vitnet både sykkelstjernen og hans kone om dramaet som utspilte seg. De to skal ha våknet av uvanlige lyder i huset i morgentimene, og Peta Cavendish skal ha gått ned i etasjen under for å undersøke.

– Jeg sto opp for å følge henne ut (av soverommet), og da jeg gikk ut av rommet, kom hun løpende opp trappene igjen. Hun skrek «kom dere inn», sa Cavendish i retten mandag.

– Veldig tett bak henne fulgte flere skikkelser, la han til.

– En av dem holdt meg, og en annen trakk fram en kniv og holdt den mot ansiktet mitt. Det var ikke en kniv du har på et kjøkken. Den var svart og hadde hull i seg. Det var et våpen, sa Cavendish.

Innbruddstyvene skal så ha spurt hvor sykkelstjernen oppbevarte to svært verdifulle klokker. Klokkene, av merket Richard Mille, har en samlet verdi på rundt åtte millioner kroner.

Også kona Peta forklarte seg i retten. Hun forklarte at hun hørte stemmer da hun gikk naken ned trappen i morgentimene. Sekunder etterpå så hun flere maskerte menn.

– Det var alles store mareritt, sa Peta Cavendish om synet som møtte henne.

Nærmere undersøkelser av telefonen avslørte DNA-spor fra en 28 år gammel mann fra Øst-London. Han skal ha erkjent straffskyld for å ha begått ranet.

Politiet hevder også ha avslørt identiteten til flere av hans sammensvorne. To andre menn som er tiltalt for å ha begått ranet har imidlertid avvist straffskyld.

Cavendish har sammen med legenden Eddy Merckx rekorden for flest etappeseire i Tour de France. Begge har vunnet 34 etapper. Han har i en årrekke vært en stor profil i sykkelsirkuset.

Sykkelstjernen forklarte videre at han skal ha forsøkt å trykke på en panikkalarm, men at han ikke var i stand til å gjøre dette i mørket. I sekundene som fulgte hoppet en av inntrengerne på ham og begynte å slå ham i hodet.

I etterkant av episoden skal telefonen til Peta Cavendish ha blitt funnet utenfor parets eiendom. En av ranerne skal ha mistet den der ved et uhell.

(©NTB)