Menu
Casper Ruud tapte for Jenson Brooksby i Australian Open. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Casper Ruud ute av Australian Open – tapte 1-3 for amerikanske Jenson Brooksby

Tennisstjernen Casper Ruud tapte 1-3 for amerikanske Jenson Brooksby og røk med det ut i annen runde av Grand Slam-turneringen Australian Open.

Av NTB | 18.01.2023 07:05:40

Sport: Ruud tapte med sifrene 3-6, 5-7, 7-6 (7-4), 6-2. 24-åringen var tydelig frustrert i store deler av torsdagens 2.-rundeoppgjør i årets første Grand Slam-turnering. Han måtte dessuten ta en medisinsk timeout etter annet sett av uviss årsak.

Ruud kom til storturneringen i Melbourne som andreseedet etter at verdensener Carlos Alcaraz måtte melde forfall som følge av skade. Ettersom Rafael Nadal røk ut i første runde, var Ruud den best rangerte igjen i turneringen foran annen runde. Der måtte også han takke for seg.

Kampen på hovedbanen Rod Laver Arena varte i rett under fire timer.

Ruud spilte to Grand Slam-finaler sist sesong i Roland-Garros og US Open, men tapte begge. Sistnevnte spilles i likhet med Australian Open på hardcourt.

Neste Grand Slam-turnering er Roland-Garros i månedsskiftet mai-juni. Prestisjeturneringen i Paris spilles på grus, noe som har vært Ruuds foretrukne underlag så langt i karrieren.

Ruud slo Brooksby da de to møttes Masters 1000-turneringen i Roma i fjor, men torsdag viste amerikaneren langt bedre takter. Han er rangert som nummer 39 i verden.

Etter en jevn start på kampen ble Ruud brutt i sitt fjerde servegame. Da han også ble brutt i det neste, vant Brooksby det første settet 6-3.

Tidlig i annet sett brøt begge hverandre i løpet av de fire første servegame. I det femte hadde Ruud en kjempemulighet til å bryte på nytt, men han rotet bort tre bruddballer.

Duellantene fulgte hverandre til 5-5, og da Brooksby vant eget servegame og deretter brøt nordmannen, vant han 7-5.

I sitt tredje servegame ble Ruud brutt igjen. Da tok Brooksby ledelsen, men da han kastet bort tre matchballer, utlignet Ruud til 5-5. Brooksby virket svært sliten og var frustrert da han ikke greide å avgjøre.

Det utnyttet Ruud som sendte kampen til fjerde sett med 7-4-seier i tiebreak. I starten på det fjerde settet gjorde Brooksby som i det tredje og brøt Ruud med en gang.

Der Brooksby virket sliten i tredje sett, var det få tegn til det i det fjerde. Han brøt også Ruud i nordmannens andre servegame og tok ledelsen 3-0. Ruud brøt tilbake og reduserte til 1-3, men han greide nok en gang ikke å holde poenget på egen serve.

Ruud greide ikke å hente seg inn fra 1-4 og tapte.

Nordmannen har fjerde runde som beste resultat i Australian Open, mens 22 år gamle Brooksby deltar i Grand Slam-turneringen for første gang. Amerikaneren imponerte på hardcourten i Melbourne, mens Ruud rotet bort flere bruddballer og gjorde mange upressede feil.

Etter en kort pause i garderoben kom Ruud ut igjen til tredje sett, men allerede i sitt første servegame ble han brutt. Han hentet seg inn igjen med et brudd på Brooksbys serve like etter.

(©NTB)

Flere nyheter: