Menu
Casper Ruud er videre i Estoril. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Casper Ruud til semifinale i Estoril – slo ungarer i strake sett

Casper Ruud er klar for semifinale i ATP 250-turneringen i Estoril med klar seier over en noe skadeplaget Marton Fucsovics.

Av NTB | 05.04.2024 21:33:26

Sport: Ruud blåste til tider sin motstander av banen og vant kampen med settsifrene 6-3, 6-2 på grusen i byen vest for Lisboa.

Ruud er tittelforsvarer i turneringen og leverte sterk serving i møtet med den 85.-rankede ungareren. Fucsovics måtte underveis i annet sett få behandling i låret, men fullførte kampen. Han kunne ikke nekte norsk deltakelse i semifinalen.

I neste fase møter Ruud spanske Pedro Martinez, som slo franske Richard Gasquet i strake sett fredag. Ruud har møtt Martinez én gang før. Det skjedde i Kitzbühel i 2021 og nordmannen vant 2-1 i sett.

Da han brøt til 3-1-ledelse, var veien tilbake lang for Fucsovics, og Ruud vant første sett 6-3.

Ruud fortsatte å vise seg sterk og i annet sett ble det et tidlig servebrudd til 1-0. Fucsovics så preget og frustrert ut av tempoet nordmannen hadde i racketen. Samtidig holdt han seg til kneet ved flere anledninger.

Da Ruud brøt til 3-1-ledelse, tilkalte Fucsovics en fysioterapeut for å se på skadeproblemet hans. Det så ut til at ungareren slet med noe muskulært i låret.

I etterkant kom han tilbake på banen og satte Ruud under mer press, men nordmannen sikret seieren.

Ruud er førsteseedet i turneringen i Estoril. I den andre semifinalen skal Cristian Garín (Chile) og polske Hubert Hurkacz måle krefter.

Fredagens kamp var Ruuds første møte med Fucsovics i ATP-sammenheng. Nordmannen viste tidlig god serving og vant ofte sine game med god margin.

I det neste gamet hadde ungareren muligheten til å bryte, men Ruud reddet seg inn. Nordmannen hadde før det tapt bare to poeng på egen serve gjennom oppgjøret.

(©NTB)