Menu
Casper Ruud tok seg videre i Masters 1000-turneringen i Roma. I fjor tok han seg til semifinale i grusturneringen. Foto: Geir Olsen / NTB

Casper Ruud slet seg videre i Roma – imponerte i avgjørende tiebreak

Casper Ruud fikk problemer med Alexander Bublik etter en god start i 3.-rundekampen i Open d'Italia på grusen i Roma. Ruud vant likevel oppgjøret 2-1 i sett.

Av NTB | 14.05.2023 19:24:09

Sport: – Det ble en tøff match etter hvert. Jeg fikk en god start og ledet 5-0 etter bare tjue minutter. Det er en slik start man er ute etter. Men så hevet han spillet sitt, og jeg klarte ikke å bryte ham etter det, sa Casper Ruud til NTB.

– Det var jo veldig mye feil fra ham i starten, men så skjerper han seg litt. Det var noen sjanser jeg ikke klarte å ta, dessverere. Heldigvis spilte jeg bra da det endte i tiebreak. Det var helt feilfritt der. Det var absolutt viktig å få denne seieren i boks. Det ville vært kjipt å dra hjem etter et tap dag, sa Ruud.

Kampen endte 6-1, 4-6 og 7-6 (7-0) i nordmannens favør.

I det andre settet hadde Ruud muligheten til å bryte Bubliks serve et par ganger uten å lykkes. Det var Bublik som hadde første servebrudd, og det var på stillingen 5-4 og settball.

Bublik klarte å heve spillet sitt og presset Ruud til å gjøre feil. Det var plutselig han som styrte kampen. Ruud falt i kvalitet, spesielt i returspillet sitt og fikk problemer med å sette motstanderen under skikkelig press.

– Dette var en krevende og supervanskelig kamp. Bublik er en uberegnelig motstander, men heldigvis vippet det den rette veien, sa Viasats tennisekspert Øyvind Sørvald.

Ruud og Bublik møttes to ganger i fjor. Ruud vant i Miami Open, mens Bublik vant i Davis Cup. Ruud står nå med 5-1 i de seks kampene dem imellom.

Fjerdeseedede Ruud møter serberen Laslo Djere i 4. runde.

– Jeg gleder meg til neste match mot Djere. Det blir en ny tøff match. Vi møttes tidligere i Auckland, der han vant 7-6 i avgjørende sett. Nå skal jeg bruke morgendagen til å gjøre meg klar både fysisk og mentalt og gjøre mitt beste for å få revansj mot ham tirsdag, sa Ruud.

Bublik er en showmann på banen med et utspekulert volleyspill. Han har en god serve som vanligvis fungerer. Kasakhstaneren var aldri interessert i lange ballvekslinger mot nordmannen. Ruud klarte å bryte direkte til 2-0. Han klarte også å ta seg til 4-0-ledelse med et nytt brudd og kunne serve hjem det første settet med 6-1.

Det avgjørende settet endte likevel i tiebreak. Der var Casper Ruud suverent best og vant 7-0. Det var en tydelig lettet nordmannen som tørket svetten etter kampen.

(©NTB)