Matty Cash scoret to mål borte mot Burnley i Premier League søndag. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB

Cash-dobbel senket Burnley – Villa klatrer på tabellen

Aston Villa slo på sjarmen og vant 3-1 borte mot Burnley i Premier League søndag. Tre poeng sender Unai Emerys mannskap opp til 6.-plass på tabellen.

Av NTB | 27.08.2023 17:05:01

Sport: Høyreback Matty Cash åpnet scoringsballet for gjestene etter flott kontringsspill. Etter 20 minutter var samme mann sist på ballen i enden av et flott angrep og la på til 2-0.

Like etter sidebyttet reduserte Lyle Foster for vertene, men etter en time spill på Turf Moor kontret Moussa Diaby inn 3-1 for gjestene. Det ble også sluttresultatet i Burnley. Sander Berge spilte snaut 70 minutter for Burnley søndagg.

Aston Villa fikk en skrekkstart på Premier League-sesongen da de røk hele 1-5 mot Newcastle i serieåpningen. Forrige helg slo Birmingham-laget knallhardt tilbake og smadret Everton 4-0 på hjemmebane.

I kvalifiseringen til conferenceligaen vant Unai Emerys gutter 5-0 mot Hibernian tidligere denne uken. Dermed er det som en formalitet å regne at hjemmesupporterne på Villa Park få servert europacup-fotball til høsten.

Burnley og Vincent Kompany har på sin side slitt tyngre i sesongstarten. I åpningskampen mot Erling Braut Haaland og Manchester City ble det 0-3-tap. Forrige helg var ikke Burnley i aksjon.