Menu
Magnus Carlsen hadde god kontroll i kvartfinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i Speed Chess Championship. Foto: Torstein Bøe / NTB

Carlsen utklasset «Nepo» – museglipp og tidstap på veien mot semifinale

Magnus Carlsen var klart best i kvartfinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den digitale lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I neste uke venter Wesley So.

Av NTB | 15.09.2023 18:22:29

Sport: Det ble norsk seier med de suverene sifrene 20,5-9,5. Underveis hadde Carlsen råd til å tape partier på både museglipp og tid. Sistnevnte skjedde i en remisstilling, og bildene fra direktesendingen viste to måpende sjakkstjerner i sekundene som fulgte.

Carlsen var oppgitt og så Nepomnjasjtsjij ta innpå i sammendraget, men han ristet av seg irritasjonen og skaffet seg en kjempeluke. Mot slutten av kvartfinalen spilte han med visshet om at han allerede hadde vunnet.

Speed Chess Championship samler 16 av verdens beste lynsjakkspillere. I turneringen spilles det 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1.

Carlsen utklasset inderen Santosh Vidit med 17,5 mot 8,5 i sin første kamp tirsdag. I neste uke skal han ut i semifinale mot Wesley So. Amerikaneren beseiret Alireza Firouzja 16,5-15,5 onsdag.

Finalen er satt til 22. september.

(©NTB)