Menu
Magnus Carlsen tapte første parti i Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen tapte i Norway Chess: – Må anses som en tabbe

Magnus Carlsen havnet bakpå med de svarte brikkene og tapte åpningspartiet i Norway Chess mot amerikanske Fabiano Caruana.

Av NTB | 30.05.2023 20:49:03

Sport: Carlsen greide ikke hente seg inn etter en dårlig start og ga opp etter 35 trekk. Dermed åpnet han turneringen i Stavanger med nederlag.

Onsdag skal Carlsen prøve å slå tilbake mot amerikanske Wesley So med hvite brikker.

Caruana skaffet seg en fordel i starten med de hvite brikkene. Etter 22 trekk ble Carlsen satt under et stort press. Da hadde han flyttet tårnet til en ufordelaktig posisjon.

– Det tårntrekket må anses som en tabbe, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Aryan Tari tapte mot Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan etter armageddon tirsdag. Tari sto best i store deler av det klassiske partiet, men greide ikke utnytte fordelen.

– Det var et veldig spennende parti. Jeg tror ikke angrepene hans er bra nok, men det er vanskelig med lite tid, sa Tari til TV 2 om armageddon-partiet.

Tari møter Nodirbek Abdusattorov med hvite brikker onsdag.

Carlsen ble nummer sju i lynsjakkturneringen mandag og får dermed ikke fordel av å ha fem partier med hvite brikker. I etterkant sa Carlsen at han ikke følte seg bra.

Førstepremien er på 750.000 kroner. Turneringen varer fram til 9. juni.

Carlsen har vunnet de siste fire Norway Chess-utgavene og står med fem triumfer totalt. Mange store stjerner deltar i årets turnering.

I Norway Chess skal hvert parti skal ha en vinner, noe som betyr at duellantene må ut i armageddon om det skulle ende med remis. Seier etter «ordinær» tid gir tre poeng, mens triumf etter armageddon gir 1,5. Taper man i armageddon belønnes man med ett poeng.

(©NTB)