Menu
Magnus Carlsen tapte for Vladislav Artemjev. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen tapte etter armageddon-drama

Magnus Carlsen rotet det til for seg selv helt på tampen og tapte for Vladislav Artemjev i den første kampen i hurtigsjakk i Champions Chess Tour.

Av NTB | 03.04.2023 20:54:07

Sport: Nå venter kamp mot Le Quang Liem i det såkalte comebacksluttspillet tirsdag. Taper Carlsen der, er han ute av turneringen.

Kampen gikk til armageddon etter 2-2 i de fire første partiene. Carlsen tapte begge partiene der han spilte med hvite brikker.

Carlsen kom skjevt ut, og i det 13. trekket mistet han overtaket. Etter 30 trekk levnet sjakkmaskinene Carlsen nesten ingen sjanse, men Artemjev spilte seg bort på overraskende vis.

Og så var det Carlsens tur til å gjøre en tabbe. Han bukket dronningen sin, og han klarte ikke annet enn å le oppgitt.

– Kvaliteten på trekkene fra Magnus i dette armageddon-partiet er ikke av den standard vi har vært bortskjemt med, sa Jon Ludvig Hammer.

Da spillerne skulle by antall minutter med svarte brikker før armageddon, la Carlsen inn 7.58, mens Artemjev gikk for 11 minutter.

Carlsen kunne da klare seg med remis, men hadde ikke mer tid enn 7.58, mens Artemjev startet med 15 minutter på klokken. Tiden ble etter hvert utlignet, men Artemjev trakk det lengste strået.

– Jeg synes jeg spilte bra, men noen ganger hadde jeg trøbbel med klokka. Det er ikke lett mot Magnus, sa Artemjev i et intervju på TV 2.

Turneringen er Carlsens siste som verdensmester i langsjakk etter ti strake år.

Ding Liren skal senere i år spille om VM-tittelen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Ding tok over plassen til Carlsen etter at nordmannen oppga sjansen til å forsvare verdensmestertittelen.

Det så ut til at Artemjev skulle få trøbbel med tiden, men han fant det riktige trekket med sju sekunder igjen, og etter 60 trekk var det over.

Carlsen selv ønsket ikke å stille til intervju.

(©NTB)