Magnus Carlsen er videre i Champions Chess Tour. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen slo Caruana – videre i Champions Chess Tour

Magnus Carlsen fortsetter storspillet i årets fjerde Champions Chess Tour-turnering. Tirsdag ble amerikanske Fabiano Caruana slått i 2. runde.

Av NTB | 11.07.2023 22:23:04

Sport: Carlsen vant tirsdagens hurtigsjakkduell med 2,5-0,5 poeng i best av fem partier. Nordmannen fikk en kjempeåpning med seier med svarte brikker, før det endte med remis i parti nummer to, tre og fire. Dermed er Carlsen klar for «finalen» i vinnersluttspillet mot Nodirbek Abdusattorov. Om Carlsen vinner den, skal han møte vinneren av comebacksluttspillet i den ordentlige finalen.

Årets Champions Chess-turneringer avvikles med dobbel utslagsmetode, slik at ingen er ute av dansen før de har pådratt seg to tap. Skulle man tape én gang, går man ned i comebacksluttspillet og får sjansen til å hente seg tilbake.

Carlsen slo nederlandske Jorden van Foreest 2,5-0,5 i den første runden mandag. Carlsen vant den første turneringen tilbake i februar, mens Hikaru Nakamura (USA) og usbekeren Abdusattorov vant de to neste.

Nordmannen er nummer tre på den totale rankingen etter tre turneringer. Nakamura leder foran landsmann Caruana.