Menu
Magnus Carlsen i 4. runde mot inderen Dommaraju Gukesh i Norway Chess lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen med ny remis og seier i armageddon i Norway Chess

Magnus Carlsen spilte for tredje parti på rad remis etterfulgt av seier i armageddon under Norway Chess lørdag. Han spilte mot inderen Dommaraju Gukesh.

Av NTB | 03.06.2023 21:59:00

Sport: – Jeg kom i hvert fall unna med noe, så det er greit. Men jeg trenger å vinne noen partier. Jeg hadde noen muligheter i dag, slo Carlsen fast overfor TV 2.

17-åringen Dommaraju Gukesh, India hadde hvite brikker mot Magnus Carlsen. Det ble et langt parti som endte i remis etter 82 trekk. Kampen om et ekstra halvpoeng blir avgjort etter armageddon hvor den tidligere verdensmesteren i langsjakk tok sin tredje av tre mulige seirer.

Carlsen tapte sitt åpningsparti for Fabiano Caruana, men slo både Wesley So og Hikaru Nakamura etter armageddon og sto med tre poeng etter tre runder.

I neste runde møter han Anish Giri med hvite brikker.

Aryan Tari, Norge spilte remis Wesley So. Partiet ble avgjort etter 52 trekk. Det ble også remis i armageddon-partiet. I og med at Tari hadde hvite brikker endte det med tap.

Tari har to tap og en remis.

Fabiano Caruana har tatt ledelsen i turneringen med sine 10,5 poeng. Carlsen har totalt 4,5 poeng og er plassert som nummer åtte av ti deltakere.

(©NTB)