Menu
Magnus Carlsen herjet. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell – nektet amerikaneren revansje

Magnus Carlsen brukte bare tre partier på å beseire Hikaru Nakamura i årets sjette Champions Chess Tour-turnering mandag.

Av NTB | 25.09.2023 20:52:25

Sport: Dermed fikk en formsterk Carlsen en drømmestart på turneringen.

– Jeg følte ikke at han var oppe og nikket skikkelig i dag. Han virket litt shaky, og det var definitivt jeg også i andre parti, men ellers spilte jeg ganske bra, oppsummerte Carlsen til TV 2.

Mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. Der innledet Carlsen med en overbevisende seier. Starten på åpningspartiet kombinerte sjakkstjernen med å spise middag.

– Det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

I forkant av duellen var Carlsen tydelig på at Nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen.

– Ja, definitivt. I hvert fall når det handler om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til TV 2.

Nå venter Jan Nepomnjasjtsjij i neste runde i denne ukens turnering for den norske sjakkstjernen.

– Han har et kjempehøyt toppnivå, men er ikke spesielt stabil. Jeg må bare forberede meg på at han er på et høyt nivå, sa Carlsen.

Deretter ble det remis i parti to, før den norske sjakkstjernen leverte et nytt kjempeparti med hvite brikker. Carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga Nakamura opp.

Nakamura var på jakt etter revansje mandag. Så sent som fredag slo Carlsen nettopp amerikaneren i finalen i lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. Nakamura hadde vunnet den turneringen de siste fem årene, men fredag var det Carlsen som stakk av med seieren.

(©NTB)