Menu
Magnus Carlsen er videre i comebacksluttspillet i Champions Chess Tour. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen enkelt videre i Champions Chess Tour: – Over all forventning

Magnus Carlsen hadde få problemer med å ta seg videre til neste runde comebacksluttspillet i Champions Chess Tour da han knuste amerikanske Wesley So onsdag.

Av NTB | 05.04.2023 18:54:02

Sport: Carlsen fikk en drømmestart på oppgjøret da han vant det første partiet med svarte brikker. Dermed hadde So alt presset på seg foran det som ble avgjørende partiet.

Nordmannen fortsatte storspillet og kunne ved flere anledninger vunnet partiet. Likevel endte det med remis, noe som fortsatt sikret Carlsen avansement i turneringen.

– Han pleier å være veldig solid, men jeg så at han gjorde veldig mange feil i går. Jeg tenkte at det var en ganske god sjanse for at det kom til å bli enklere enn vanligvis, og så gikk det over all forventning, sa Carlsen til TV 2.

Amerikanske Levon Aronian møter Carlsen i neste rundet etter han vant sitt oppgjør mot Vladislav Artemjev etter armageddon.

Turneringen blir spilt i formatet dobbelt utslagssystem, noe som gjør at man har råd til ett tap og fortsatt ha mulighet til å vinne turneringen.

Carlsen rotet det til for seg selv helt på tampen i den første kampen mandag. Der tapte han i armageddon for Vladislav Artemjev. Dermed må den norske mesteren om taperrunden.

Nordmannen vant Champions Chess-turneringen i februar. Den ble også spilt i formatet dobbelt utslagssystem.

Turneringen er Carlsens siste som verdensmester i langsjakk etter ti strake år.

(©NTB)