Menu
Christine Sinclair (t.v.) mener en ny avtale mellom Canadas kvinnelandslag og fotballforbund må være på plass før VM. Foto: Fernando Llano / AP / NTB

Canadas spillere i langvarig konflikt – krever løsning før VM

I over ett år har Canadas fotballandslag av begge kjønn vært i en arbeidstvist med eget forbund. Nå forlanger kvinnene en ordning før VM-avreisen.

Av NTB | 22.06.2023 21:58:59

Sport: Det canadiske kvinnelandslaget har stått uten en kollektivavtale siden den siste løp ut mot slutten av 2021.

– Vi trenger å få en avtale på plass før vi reiser. Vi har ikke kommer dit at vi ikke setter oss på flyet, men vi ønsker å få det gjort, slik at vi slipper å tenke på det når vi forbereder oss (til VM), sier lagkaptein Christine Sinclair til The Canadian Press.

Sluttspillet er en snau måned unna. Likevel haster det om en enighet skal komme før Canada drar til Australia. Avreisen skjer 28. juni.

– Vi har sagt rett ut til forbundet at vi trenger en avtale før vi er i VM. Jeg tror vi nærmer oss. Blir det en langsiktig avtale? Nei, men noe kommer til å skje før mesterskapet, sier Sinclair.

I februar gikk Canadas fotballkvinner ut i streik før en landslagsturnering, men endte opp med å spille likevel. Årsaken var at forbundet truet med å saksøke laget.

Misnøyen har også vært stor på herrelandslaget. I juni i fjor boikottet de en treningskamp mot Panama bare timer før avspark og krevde en bedre kollektivavtale.

– Jeg kjenner ikke alle detaljene på herresiden, men jeg tror vi spillerne frykter at vi som landslag kan falle bakpå når man ser hva andre forbund gjør for lagene sine, sier Sinclair.

Fotball-VM spilles i Australia og New Zealand. Det varer fra 20. juli til 20. august.

(©NTB)

Flere nyheter: