Menu
Statsminister Justin Trudeau sier han forrige uke tok opp bekymringene rundt drapet personlig med statsminister Narendra Modi da de to møttes i New Delhi. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Canada undersøker om drap kan kobles til India – utviser diplomat

Canada undersøker påstander om at indiske agenter har hatt noe å gjøre med drapet på en sikh-leder i landet. De har utvist en indisk diplomat.

Av NTB | 19.09.2023 01:22:19

Kriminalitet og rettsvesen: – Canada har uttrykt sine sterke bekymringer på øverste hold til den indiske etterretnings- og sikkerhetstjenesten, sa statsminister Justin Trudeau under en ekstraordinær orientering i nasjonalforsamlingen mandag.

– En hvert engasjement fra en fremmed myndighet i drapet på en canadisk borger på canadisk jord er et uakseptabelt brudd på vår suverenitet, sier han videre.

Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Nijjar var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land omtalt som Khalistan. Bevegelsen som kjemper for Khalistan, er forbudt i India og ses på som en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

Trudeau sier han også forrige uke tok bekymringene opp personlig med statsminister Narendra Modi.

Den utviste diplomaten har ledet Indias sikkerhetstjeneste i Canada.

– Hvis påstandene viser seg å stemme, er det et alvorlig brudd på vår suverenitet og den mest grunnleggende regelen om hvordan land har med hverandre å gjøre, sier utenriksminister Mélanie Joly ifølge nyhetsbyrået AP.

Den indiske ambassaden i Canadas hovedstad Ottawa har ikke svart på henvendelser fra nyhetsbyrået om saken.

(©NTB)

Flere nyheter: