Menu
Overflateskipet som tok ubåten Titan med ut til vraket av Titanic var registrert i Canada. Landets havarikommisjon har startet en gransking av hendelsene rundt ubåtforliset, som kostet fem mennesker livet. Arkivfoto: Oceangate Expeditions / AP / NTB

Canada starter gransking av ubåtforlis

Canadas havarikommisjon sier den har startet en gransking av ubåtforliset som kostet fem mennesker livet i Nord-Atlanteren.

Av NTB | 23.06.2023 22:48:49

Ulykker og naturkatastrofer: Overflateskipet Polar Prince som tok med ubåten Titan ut til et dykk ved vraket av Titanic, er registrert i Canada.

Havarikommisjonen viser til myndigheten Canada har som flaggstat og sier de vil foreta en gransking av sikkerheten rundt operasjonen som endte i forlis. Etterforskere fra havarikommisjonen er sendt til St. John’s på Newfoundland – der Polar Prince startet sin seilas – for å samle informasjon, gjennomføre avhør og vurdere hendelsen.

Havarikommisjonen gransker rutinemessig ulykker på land, til sjøs og i luften, samt ulykker ved oljerørledninger. Den fordeler ikke skyld og tar ikke stilling til strafferettslig eller sivilrettslig ansvar.

Vrakrester av den 6,7 meter lange ubåten ble torsdag morgen funnet på havbunnen rundt 500 meter fra vraket av Titanic. Vraket ligger på rundt 3800 meters dyp. Den canadiske kystvakten sier alle de fem om bord i ubåten døde etter at den kollapset og imploderte.

(©NTB)

Flere nyheter: