Norges Camilla Herrem i VM-kampen i håndball mot Angola. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Camilla Herrem-trippel på 69 sekunder: Norge herjet mot Angola

Camilla Herrem serverte et sprintshow og måldelikatesser da Norges håndballdamer sikret sin fjerde utklassingseier i VM. Angola ble slått 37-19.

Av NTB | 06.12.2023 22:00:21

Sport: – Det var fantastisk. Det var ganske stort å løpe inn til oppropet der, sa Maren Aardahl til Viaplay om VM-kampen på hjemmebane i Trondheim.

Norge har scoret 159 mål på sine fire første kamper i mesterskapet.

Herrem leverte sitt kanskje raskeste «hat trick» på håndballbanen mot Angola. Hun sprintet inn tre mål i løpet av bare 1.09 minutts spill i førsteomgangen.

Hadde det vært fartsgrenser i håndballen, ville Herrem risikert bøter. Hennes løpsfest på venstrekanten ble et mareritt også for Angola.

– Camilla er lynrask. Hun blir bare raskere og raskere, sa Aardahl.

Norges eldste utespiller i VM nærmer seg 900 landslagsmål på snaut 300 kamper etter sju fulltreffere onsdag.

Hun ble også kåret til kampens beste spiller av en jury i hallen i Trondheim. Etter fire kamper i årets VM er Herrem oppe i 27 mål.

– Primitivt, kalte Viaplay-ekspertkommentator Gunnar Pettersen Angolas angrepsspill.

For første gang siden EM-gullet for vel et år siden, var keeperessene Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel sammen i kamptroppen.

– Det er veldig fint. Vi er vant til å stå sammen, så det er gøy, sa Solberg-Østhassel til Viaplay.

Sistnevnte leverte sju redninger på de elleve første Angola-skuddene. Formkurven hennes peker skarp oppover snaut fire måneder etter fødsel.

– Den kampen vinner Norge med 100 prosent sikkerhet, sier TV2s Bent Svele til NTB.

– 80 prosent mulighet for norsk seier, sier Pettersen til NTB.

Billettprisene ble barbert for noen dager siden etter tregt salg. Det grepet bidro til at Trondheim Spektrum var nesten fullsatt med 6826 oppmøtte tilskuere.

Norge avslutter hovedrunden mot regjerende OL-vinner Frankrike søndag. Det blir en ren gruppefinale. De to beste lagene i puljen sikrer spill i kvartfinale tirsdag.

Det bidro til at Norge ledet 20-9 ved pause, og hjemmepublikummet har fortsatt til gode å kjenne på spenning under de norske kampene i VM.

Heller ikke mot Slovenia (fredag) forventer TV-ekspertene trøbbel for Norge.