Dominic Calvert-Lewin feirer 1-0-målet han satte inn for Everton borte mot West Ham. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Calvert-Lewin rundet 50 PL-mål – matchvinner i sterk borteseier

I poengnød slo Everton til med 1-0 over West Ham i London. Dominic Calvert-Lewin (26) scoret og nådde en etterlengtet milepæl.

Av NTB | 29.10.2023 16:12:35

Sport: Målet var engelskmannens 50. i Premier League. Svært mange skader gjorde at jakten på det antallet varte i flere år enn ventet.

I de to foregående sesongene scoret Calvert-Lewin kun sju seriemål til sammen, men de siste ukene har han endelig spilt regelmessig i Everton-angrepet og gjort tre scoringer.

Søndag fikk han nettsus etter veggspill med Jack Harrison og en pen vending. Skuddet gikk lavt i venstre hjørne seks minutter etter pause.

Kun en strålende keeperredning stoppet Abdoulaye Doucouré fra å doble borteledelsen etter en times spill.

West Ham skuffet stort foran egne fans. På overtid traff innbytter Saïd Benrahma godt på volley, men Evertons burvokter Jordan Pickford sto på rett plass.

Seieren tok Everton opp i ti poeng etter like mange kamper, mens West Ham har fire poeng mer.