Menu
Vymesterskapet 2023. Otto Eriksen fra Tysvær kom blant de 20 beste i konkurransen. Foto: VY

Bussjåfør fra Haugalandet blant de 20 beste VY-sjåfører

Tysværbu Otto Eriksen ble kåret som en av de 20 beste bussjåfører under Vy-mesterskapet i Kristiansand forrige uke. Vy har rundt 6000 sjåfører, det betyr at Eriksen er blant landets beste bussjåfører.

Av tomas | 28.09.2023 12:56:57

Vy-mesterskapet 2023: Tysværbu Otto Eriksen ble kåret som en av de 20 beste bussjåfører under Vy-mesterskapet i Kristiansand forrige uke. Eriksen ble hedret med diplom og en sjekk på 1000 kroner for sin innsats i mesterskapet.

– Finalen gikk av stabelen 21. september hos Skantraf i Kristiansand og vår kandidat fra Haugalandet landet en plass mellom 6.-19.plass. Det som er verdt å merke seg er at det kun er 20 finalister som blir trukket ut av totalt 6000 bussjåfører i Vy. Det betyr at vår mann Otto Eriksen fra Skjoldastraumen er en av de beste sjåførene vi har i landet (målt etter våre kriterier i Vy), skriver avdelingsleder Tina Halvorsrød i en epost til Radio Haugaland torsdag ettermiddag.

Vymesterskapet 2023. Otto Eriksen fra Tysvær kom blant de 20 beste i konkurransen. Foto: VY

Vy-mesterskapet 2023. Otto Eriksen fra Tysvær kom blant de 20 beste i konkurransen. Foto: VY

Avansert konkurranse
Videre skriver Halvorsrød at Otto Eriksen måtte gjennom både ild og vann i konkurransen som inneholdt oppgaver som bråbremse på glatta, kjøre sik-sak gjennom kjegler, velting av kubbe, øyemål av høyde, rygge uten treff samt førstehjelp og brannslukning.

I tillegg kommer en teoretisk del etter kjøringen. Halvorsrød understreker at Eriksen fortjener all heder og ære og at de er utrolig stolte av hans prestasjoner under mesterskapet.

Litt om Otto Eriksen (59):
Bosatt i Skjoldastraumen og kjører både rutebuss og skoleskyss for Vy. Har en fartstid på 39 år i bussjåføryrket, hvorav 26 av dem er fra Kystbussen. Otto begynte å kjøre for Vy 1. januar 2021.

Flere nyheter: