Menu
Amazon fikk et høyere overskudd i første kvartal i 2023 enn det som var ventet. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Bunnsolid resultat for Amazon

Amazon-aksjen steg 9 prosent etter framleggingen av kvartalsresultatet torsdag. Selskapet har så langt i år tjent mer penger enn ventet.

Av NTB | 27.04.2023 22:54:03

Økonomi og næringsliv: Netthandelgiganten hadde en omsetning på 127,4 milliarder dollar i første kvartal av 2023, tilsvarende over 1.352 milliarder kroner.

Det er en vekst på 9 prosent fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 116,4 milliarder dollar. Analytikere hadde spådd en omsetning på 124,5 milliarder dollar.

Amazon kan dermed pryde seg med et overskudd på 3,2 milliarder dollar mellom januar og mars i år, noe som er høyere enn det som var spådd.

Amazon-sjef Andy Jassy sier selskapets reklamevirksomhet fortsetter å ha en robust vekst, og at det delvis kan forklares med investeringer i KI-teknologi skreddersydd til kunder, melder CNBC.

Amazon kutter samtidig en rekke stillinger. I mars kunngjorde Jassy at selskapet vil kutte 9.000 stillinger, i tillegg til de 18.000 som ble kuttet i januar.

Amazon hadde i fjor høst rundt 1,5 millioner ansatte, og en stor del av dem jobbet i selskapets lagre.

Koronapandemien førte til økt netthandel, og selskapet ansatte mange nye. Da pandemien avtok, sank også omsetningen og overskuddet.

(©NTB)

Flere nyheter: