Menu
Benjamin Sesko vil ikke bli sammenlignet med noen. Foto: Jan Woitas/dpa via AP / NTB

Bundesliga-juvel oppgitt over Haaland-snakk: – Jeg er meg selv

Leipzig-spissen Benjamin Šeško har sett seg kraftig lei på å bli sammenlignet med Erling Braut Haaland. Nå ber han journalister og andre slutte.

Av NTB | 25.09.2023 19:32:30

Sport: Sammenligningene med Haaland har flere årsaker. Ikke bare er de like høye, men begge de to spissenes karrierer skjøt for alvor fart i østerrikske Salzburg. Videre forflyttet de seg til tyske klubber.

Šeško meldte overgang til Salzburgs søsterklubb Leipzig i sommer, mens Haaland gikk til Borussia Dortmund i 2020.

– Jeg har allerede sagt at jeg er meg selv, sier 20 år gamle Šeško om sammenlikningene med Haaland.

– Det eneste vi har som selvfølgelig er ganske likt, er høyden. Og vi er begge raske, men generelt står vi for hver vår spillestil, legger han til.

Šeško åpnet målkontoen i Bundesliga ved å score to ganger i Leipzigs 3-0-seier mot Union Berlin 3. september. I etterkant scoret han i tillegg egen klubbs avgjørende mål i mesterligamøtet med Young Boys.

Neste motstander i Champions League er nettopp Erling Braut Haaland og Manchester City. Haalands retur til Tyskland vil gi flere muligheter for sammenligninger de to spissene imellom.

– Det sammenlignes med en som er blant de beste spillerne i verden. Så det er ikke lett å sammenligne. Jeg vil ikke sammenligne meg med noen. Jeg elsker å være meg selv, og å være den beste utgaven av meg selv, sier Šeško.

Han står for øvrig med sju mål på 22 kamper for hjemlandet Slovenia.

(©NTB)

Flere nyheter: