Storhamarkeeper Trym Gran stoppet Stavangers Bryce Gervais denne gangen, men Gervais satte likevel to mål bak Gran i kampen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Bryce Gervais ordnet en sjuende ishockeyfinale – Stavanger slo Storhamar 3-0

Stavanger tvang fram en sjuende NM-finale ishockey etter å ha slått Storhamar 3-0. Bryce Gervais ble kampens store spiller med to mål.

Av NTB | 15.04.2023 20:14:05

Sport: Det var «mætt fjøs» i Hamar OL-amfi. Det vil si 7384 frammøtte, men nesten alle måtte dra skuffet hjem etter at Gervais hadde vært festbrems med sine to scoringer. Thomas Berg-Paulsen satte 3-0 i tomt bur rett før slutt.

Storhamar hadde sjansen til å sikre NM-tittelen på hjemmebane. Laget hadde en del farlige muligheter i starten, mens Oilers bare sporadisk var oppe i offensiv sone.

Etter drøye ni minutter dukket derimot Gervais opp og snappet en feilpasning fra en Storhamar-back og satte 1-0 mot spillets gang.

Tendensen fortsatte med et stort Storhamar-press i midtperioden. Mot slutten av perioden var Gervais frampå igjen, men Storhamars målvakt Trym Gran viste klasse og reddet. Gervais var derimot frampå igjen da han satte 2-0 etter en situasjon som lignet den som ga 1-0. En Storhamar-back mistet pucken bak mål, og pasningen havner hos Gervais foran målet.

– Vi får som vi fortjente i dag. De var smartere enn oss. Feilen er at spillerne ikke gjør det enkelt nok, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

– Det blir en kamp med blanke ark, men vi må spille etter kampplanen vår. Vi må ikke holde på som i dag. Vi ga jo bort to mål helt gratis, sa Thoresen.

Stavangers målvakt Henrik Holm har vært god i dette sluttspillet. Han holdt laget inne i 1. perioden. Han fortsatte også storspillet i resten av kampen og drev Storhamar-spillerne til frustrasjon.

Stavanger har slitt stort med overtallsspillet sitt i denne finalen. Laget har ikke scoret på 14 forsøk i spill fem mot fire.

Storhamar jakter sin åttende NM-tittel, mens regjerende mester Stavanger kan ta sin niende. Vålerenga troner øverst i antall NM-titler med 26.

Nå blir det en ny thriller i en sjuende NM-finale i Stavanger mandag.

– Vi var gode i troen, og det er deilig å vinne. Vi spilte tight og solid. Vi leverte en fin bortekamp, slo Holm fast.