Paris Brunner duellerer med argentinske Dylan Gorosito i VM-semifinalen for U17-lag. Brunner scoret to av Tysklands mål i 3-3-kampen og satte inn det avgjørende straffesparket. Foto: John Sumbar, AP / NTB

Brunner skjøt Tyskland til VM-finale – møter Frankrike

Borussia Dortmunds 17-åring Paris Brunner scoret to mål og satte deretter inn det avgjørende straffesparket da Tyskland slo Argentina i semifinalen i U17-VM.

Av NTB | 28.11.2023 17:39:55

Sport: Agustin Ruberto gjorde hattrick for Argentina, fullført med 3-3-målet i sjuende tilleggsminutt, men han måtte likevel gå av banen som taper da tyskernes keeper Konstantin Heide i sin VM-debut reddet Argentinas to første straffespark. Tyskland scoret på fire av fem og vant 4-2.

I finalen lørdag venter Frankrike, som vendte til 2-1-seier over Mali med vinnermål av Ismail Bouneb.

Brunner ga Tyskland en tidlig ledelse, men Ruberto vendte kampen med to mål før pause. 2-1-målet kom i omgangens fjerde tilleggsminutt. Brunner utlignet, og Bayern München-spiller Max Moerstedt så ut til å bli matchvinner med sitt 3-2-mål i det 69. minutt.

Ruberto tvang fram straffesparkkonkurranse med sitt overtidsmål. Der ble Heide helten. Han vikarierte i målet fordi førstevalget Max Schmitt var syk, og han reddet skuddene fra Franco Mastantuono og Claudio Echeverri.

Argentina-kaptein Echeverri gjorde hattrick i 3-0-seieren over Brasil i kvartfinalen. River Plate-duoen Ruberto og Echeverri er VMs to mestscorende med henholdsvis åtte og fem mål, men det blir bare bronsekamp mot Mali.