Menu
Jonatan Braut Brunes er klar for belgisk fotball.Foto: Geir Olsen / NTB

Brunes solgt til belgiske OH Leuven – største salg siden Ødegaard

Strømsgodset-spiss Jonatan Braut Brunes (23) er klar for den belgiske klubben OH Leuven.

Av NTB | 14.08.2023 19:55:14

Sport: OH Leuven opplyser om overgangen i sine mediekanaler.

– Vi ønsker vår nye spiss hjertelig velkommen. Jonatan er en lovende ung angriper som kan gi oss et nytt løft og nye mål, sier trener Marc Brys i en uttalelse.

Brunes er også fornøyd med overgangen til OH Leuven.

– Jeg er veldig glad for å være her. Jeg håper å score mange mål for denne flotte klubben, fra og med fredag mot Antwerp FC, sier han.

Brunes satte seg på flyet til Belgia lørdag og fikk ikke med seg snuoperasjonen til Strømsgodset som slo Sarpsborg 2-1.

Ifølge Drammens Tidende hadde salget av Tobias Gulliksen en totalverdi på opp mot 30 millioner kroner. Jostein Flo bekreftet overfor TV 2 i helgen at Brunes-salget er verdt mer, og at det kun er salget av Martin Ødegaard til Real Madrid som slår denne overgangen.

– Jonatan har hatt en enorm utvikling på kort tid, og det har ført til at søkelyset har blitt stort blant utenlandske klubber. Til slutt ble det feil av oss å hindre han i å ta et nytt steg i karrieren, sier Flo i en uttalelse mandag.

Brunes ble hentet til Strømsgodset som erstatter for Lars-Jørgen Salvesen i fjor sommer. Han var på den tiden toppscorer i 1. divisjon på utlån i Start fra Lillestrøm.

Spissen, som er fetter til Erling Braut Haaland, står med seks mål på 16 kamper for Strømsgodset denne sesongen.

OH Leuven har ett poeng i den belgiske toppdivisjonen etter tre spilte kamper. Lørdag fikk laget stryk av serieleder Union Saint-Gilloise som vant 5-1.

(©NTB)

Flere nyheter: