Boston Bruins feirer David Pastrnaks vinnermål i sluttspillkampen mot Toronto Maple Leafs. Målet sendte Bruins til kvartfinale. Foto: Michael Dwyer, AP / NTB

Bruins avgjorde i forlengning – unngikk historisk nedtur

David Pasternak ble matchvinner etter 1.54 minutter i forlengningen da Boston Bruins slo Toronto Maple Leafs 2-1 og gikk videre i NHL-sluttspillet.

Av NTB | 05.05.2024 11:04:06

Sport: Bruins unngikk dermed å bli første lag som to ganger på rad ryker ut av sluttspillet etter å ha ledet 3-1 i best av sju kamper.

I fjor skjedde det mot Florida Panthers, som nå blir motstander i kvartfinalen.

Bruins tapte de tre siste gangene laget spilte en 7. og avgjørende kamp, og det så ut til å gjenta seg da William Nylander vispet inn 1-0 for Maple Leafs i 3. periode. Det skjedde etter at Bruins-backen Branon Carlo mistet pucken da han snublet og falt.

Hampus Lindholm utlignet da han fra spiss vinkel tredde pucken opp i nærmeste kryss, og i forlengningen sto samme mann for assist på vinnermålet.

Lindholm lempet bare pucken inn i sonen, men fra vantet spratt den uventet rett inn foran mål. Der var Pastrnak på plass, fintet ut keeper Ilja Samsonov og scoret.

Dermed har Maple Leafs for sjuende gang på rad tapt en sluttspillserie mot rivalen Bruins. Forrige seier var helt tilbake i 1969.

– Gutta håndterte motgang bra og ga oss en sjanse, sa Leafs-trener Sheldon Keefe.

Keeper Joseph Woll mistet lørdagens kamp med skade. Superstjernen Auston Matthews var tilbake i laget etter å ha mistet de to foregående kampene med sykdom og hadde assist på ledermålet, men han var langt fra formen som ga ham 69 mål i grunnserien.

– Vi er blitt et bedre lag gjennom disse kampene. Nå vet gutta hva som kreves, sa Bruins-trener Jim Montgomery.