Menu
Marte Olsbu Røiseland gjorde en strålende sprint. Foto: Javad Parsa / NTB

Bronsen glapp for Olsbu Røiseland – Herrmann-Wick tok gullet på hjemmebane

Marte Olsbu Røiseland ble nummer fire på sprinten i skiskytter-VM i Oberhof. Tyske Herrmann-Wick tok gullet etter et sekunddrama mot Hanna Öberg.

Av NTB | 10.02.2023 15:45:30

Sport: Olsbu Røiseland måtte tåle én bom på standplass. I mål var hun slått med 31,3 sekunder av verdensmester Herrmann-Wick. Lenge så det ut til å holde til bronsemedalje, men Linn Persson vippet den norske jenta ut av pallen.

– Dette er som et gulløp for henne etter alt hun har vært gjennom, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen på kanalens sending om Olsbu Røiselands løp.

I bronsekampen mellom Persson og Olsbu Røiseland skilte det til slutt 5,1 sekunder i favør den svenske jenta.

Herrmann-Wicks sisterunde var av aller beste merke.

Sverige innledet VM med en marerittaktig stafett for blandet lag. Da var det herreløperne som skuffet. Fredag viste Öberg og Persson igjen voldsom form.

Marte Olsbu Røiseland har på sin side vært usikker på formen inn mot VM etter en høst uten den vanlige treningsmengden. Hun slet med ettervirkninger fra virussykdommen helvetesild. Fredag beviste Froland-jenta at hun er en medaljekandidat også i øvelsene som kommer senere i mesterskapet i Oberhof.

Foran jaktstarten har den norske medaljegrossisten et ypperlig utgangspunkt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er helt hinsides, sa Ole Einar Bjørndalen.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt fullt på liggende, men måtte tåle to strafferunder på stående. Dermed ble det ingen plassering helt i toppen for henne.

Fossum-løperen tok seg helt ut og måtte hjelpes ut av målområdet.

Noen stor dag ble det heller ikke for Ragnhild Femsteinevik og Karoline Knotten. De skjøt i likhet med Tandrevold to bom på standplass.

– Veldig mye positivt, men så er det sånn i skiskyting at to små feil utgjør mye. Den ståendeserien er jeg ikke fornøyd med. Heller direkte skuffet. Jeg vet hva jeg gjør feil, og jeg gjør den samme feilen to ganger, sa Knotten i pressesonen.

– Jeg slurver med en fantastisk mulighet. Dette er nok en av de beste følelsene jeg har hatt i løypa denne sesongen, la hun til.

Hanna Öberg har slitt denne sesongen, men fredag viste hun plutselig pangform. Kun 2,2 sekunder skilte opp til gullvinner Herrmann-Wich på det som ble en stor svensk dag. Ut fra siste skyting var avstanden 9,4 sekunder i favør Öberg.

VM-debutant Juni Arnekleiv fikk beskjed først torsdag om at hun skulle gå sprinten. Dombås-jenta svarte med to fulle hus og en imponerende 12.-plass.

(©NTB)