Menu
Filip Ingebrigtsen løp NM i Sandnes torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Brødreduell i NM-finalen på 1500-meter: – Blir nok tøft

Filip Ingebrigtsen løp enkelt inn til finaleplass i 1500-meterforsøket i NM i Sandnes torsdag. Der møter han broren Jakob Asserson Ingebrigtsen.

Av NTB | 27.06.2024 19:23:23

Sport: Filip Ingebrigtsen tok seg til finale på tiden 3.58,87 i det første heatet, mens lillebroren var forhåndskvalifisert til finalen, som løpes fredag kl. 22.40.

– Det gikk sent i starten, og så vet man at det er mange som har mye krefter igjen når det går så seint, men jeg syns det var god respons i mine egne bein, sa Filip Ingebrigtsen til NTB og andre medier.

Han ser fram til fredagens brødreduell.

– Jeg regner med at han går fram og tauer oss andre litt, og så kan vi utfordre han litt på slutten forhåpentligvis. Det blir nok en tøff finale, fortsatte han.

– De siste to ukene har det ikke vært noe hinder. Men det er klart at jeg har hatt vondt en stund, så det sitter litt i mentalt når man skal begynne å bruke den igjen. Det er det som er dumt, når man har vondt for lenge, sa han.

Jakob Ingebrigtsen har på sin side hatt mye å juble for så langt i år, og i juni ble han europeisk mester på både 1500 og 5000 meter. Tirsdag ble 23-åringen far for første gang da datteren Filippa kom til verden.

Nordås gjennomførte nylig et svakt EM. 25-åringen var medaljekandidat, men greide ikke å hevde seg i toppen. På 5000 meter ble det 11.-plass, og på 1500 røk han ut før finalen.

Nordås skulle i utgangspunktet dratt på treningsleir i St. Moritz etter EM, men dro isteden hjem for å finne ut av hva den svake formen skyldtes.

Både Nordås og Ingebrigtsen skal løpe 1500 meter i OL i Paris senere i sommer.

31-åringen har hatt en trøblete sesong og greide ikke å kvalifisere seg til EM i Roma tidligere i juni. En vond hofte har skapt problemer.

Fredagens finale går imidlertid uten Narve Gilje Nordås, som ikke meldte seg på innen tidsfristen. Han skal etter planen stille til start på 5000-meter.

(©NTB)

Flere nyheter: