Menu
Microsofts oppkjøp av spillselskapet Blizzard for 69 milliarder dollar kan komme til å gå i vasken. Det britiske konkurransetilsynet CMA mener oppkjøpet vil svekke konkurransen i spillindustrien. Illustrasjonsfoto: Thibault Camus / AP / NTB

Britisk konkurransetilsyn blokkerer Microsofts Blizzard-oppkjøp

Det britiske konkurransetilsynet (CMA) blokkerer Microsofts oppkjøp av spillprodusenten Blizzard for 69 milliarder dollar av konkurransehensyn.

Av NTB | 26.04.2023 14:14:12

Fritid: Tilsynet har «stanset Microsofts foreslåtte oppkjøp på grunn av bekymring for at oppkjøpet vil påvirke framtiden til det raskt voksende nettspillmarkedet», heter det i en uttalelse.

Frykten er at oppkjøpet vil «føre til mindre innovasjon og færre valg for britiske gamere i åra framover», skriver CMA.

Oppkjøpssummen på 69 milliarder dollar tilsvarer drøyt 730 milliarder kroner. Avtalen er den største i spillindustrien noensinne. Avgjørelsen blir anket.

Microsoft, som blant annet står bak Xbox-spillkonsollene, ville fått rettighetene til populære spillserier som «Call of Duty», «World of Warcraft» og «Overwatch» om oppkjøpet ble godkjent.

Konkurrenten Sony, som lager Playstation-konsollene, har vist sterk motstand mot oppkjøpet. Det har også blitt gransket av myndigheter både i USA og Europa.

– Vi er stadig helt forpliktet til dette oppkjøpet, og vi vil anke, sier Microsoft-sjef Brad Smith i en uttalelse.

Også Activision er misfornøyde. Selskapet sier at de vil «jobbe aggressivt sammen med Microsoft for å vinne fram med anken».

(©NTB)

Flere nyheter: