Menu
Prins Harry og hans advokat David Sherborne på vei ut av retten i London etter å ha vitnet i juni. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Britisk domstol slipper gjennom prins Harrys søksmål

En britisk dommer har sluppet gjennom deler av prins Harrys søksmål mot tabloidavisa The Sun for å ha brukt ulovlige metoder for å innhente informasjon om ham.

Av NTB | 27.07.2023 12:13:20

Kriminalitet og rettsvesen: Hertugen av Sussex hevder i sitt søksmål at The Sun og nå nedlagte News of the World hacket telefonen hans og tok i bruk agenter og bedrag for å samle informasjon om ham gjennom flere tiår.

News Group Newspapers, som eies av Rupert Murdoch, mente at søksmålet måtte avvises fordi foreldelsesfristen på seks år var utløpt.

Dommer Timothy Fancourt sa seg enig med News Group at Harry kjente godt nok til hackingen av telefonen til at han burde ha reagert før. Men han slapp gjennom resten av søksmålet, blant annet bruken av privatdetektiver til å spionere på ham.

Harrys advokat hevdet at han ikke kunne fremme saken tidligere på grunn av en hemmelig avtale mellom hoffet og avisene for å hindre at kongelige måtte vitne om pinlige telefonsamtaler som var lekket.

Avisene avviser at det fins en slik avtale, og Fancourt mener Harry ikke kunne sannsynliggjøre at avtalen fantes.

(©NTB)

Flere nyheter: