Julio Enciso scoret et praktmål for Brighton mot Manchester City onsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Brighton stoppet Citys seiersrekke – 19-åring med kremmerhus

Manchester City avga poeng for første gang på tolv kamper da Brighton sikret 1-1 i Premier League onsdag. Erling Braut Haaland fikk et mål annullert.

Av NTB | 24.05.2023 22:59:04

Sport: Med tap kunne Aston Villa i teorien ta igjen Brighton med en skikkelig storseier i siste serierunde, men nå er Brighton sikret spill i europaligaen neste sesong.

– Det betyr mye. Vi har jobbet veldig, veldig hardt denne sesongen. Å få europaligafotball er fantastisk, sa Danny Welbeck til Sky Sports.

– For en gruppe med spillere, konstaterte keeper Jason Steele.

Brighton mistet Graham Potter som manager i fjor, men hentet inn Roberto De Zerbi. Under ham har laget fortsatt å spille god fotball.

Før onsdagens bortekamp hadde ikke City tapt poeng i ligaen siden 1-1-kampen mot Nottingham Forest i midten av februar. Siden den gang har de lyseblå radet opp seirer og kunne i helgen løfte trofeet som seriemester for tredje gang på rad.

Ti minutter før slutt trodde Haaland at han hadde sendt City i 2-1-ledelse, men dommeren mente nordmannen brukte ulovlige midler og annullerte målet. TV-bildene viste at Haaland rev i Brighton-forsvarer Levi Colwills trøye før han kom seg fri og stanget ballen i mål.

Haaland kom til flere sjanser i kampen, men greide ikke score sitt 37. ligamål for sesongen.

19-åringen fra Paraguay drev lenge med ballen før han fra avstand banket den høyt oppe i hjørnet. Det holdt til poeng mot seriemesteren.

Brighton-duoen Kaoru Mitoma og Welbeck måtte begge se dommeren underkjenne sine scoringer i den første omgangen.

De kan bli det andre engelske lag til å vinne «The Treble» etter at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gjorde det i 1999.

Nettopp United venter i FA-cupfinalen på Wembley, mens Inter er motstander i mesterligafinalen i Istanbul. Inter ble italiensk cupmester for annen gang på rad med seier over Fiorentina onsdag.

Phil Foden sendte City i ledelsen etter flott forarbeid av Haaland etter 25 minutter, men før pause utlignet Julio Enciso med et skikkelig kremmerhus.

City møter Brentford på bortebane i siste serierunde. De lyseblå skal i tillegg spille FA-cupfinale 3. juni og finale i mesterligaen én uke senere.