Crystal Palace-spiller Michael Olise prøver forgjeves å få ballen i mål bak Brighton-keeper Jason Steele i onsdagens hengekamp i Premier League. Foto: Kin Cheung, AP / NTB

Brighton og Brentford vant i regnet på sørkysten

Brighton og Brentford tok hver sin seier mot nedrykkstruede motstandere i Premier League-hengekamper i regnværet på den engelske sørkysten.

Av NTB | 15.03.2023 22:34:05

Sport: Vinnerlagene er på 7.- og 8.-plass og styrket sine muligheter til å kvalifisere seg for europacupspill, mens taperne Crystal Palace og Southampton forverret sin stilling i den jevne nedrykksstriden.

Southampton ville med seier ha tatt seg over nedrykksstreken, men Mohamed Elyounoussi og hans lagkamerater er fortsatt sist etter at Ivan Toney bidro med mål og assist i Brentfords 2-0-seier.

Ledermålet kom etter en drøy halvtimes spill, da Brentford fikk uttelling for sin dødballstyrke. Bryan Mbeumo la et hjørnespark fra høyre. Christian Nørgaard stusset ved nærmeste stolpe, og Toney holdt seg foran Kyle Walker-Peters så han bare trengte å sette foten på ballen inne i målgården.

Sju minutter på overtid fastsatte Yoann Wissa resultatet til 2-0 da han ble spilt gjennom av Toney.

– Southampton er et sterkt lag som kan spille fotball. Vi gravde dypt for å fo seieren. Som spiss må man være på rett sted til rett tid, og jeg er takknemlig for at jeg fortsatt greier det, sa Toney etter sitt 16. mål for sesongen.

Moi ble byttet ut etter en snau times spill. Kristoffer Ajer var ikke i Brentford-troppen onsdag.

Et stykke lenger øst på den engelske sørkysten fikk hjemmefansen mer å glede seg over, da Brighton scoret kampens eneste mål mot Crystal Palace.

Gjestene fra London kom til kampens to første sjanser ved Odsonne Edouard og Michael Olise, men det var Brighton som scoret ledermålet ved Solly March etter et kvarter.

– Det første kvarteret var vveldig vanskelig for oss, men ettr scoringen spilte vi vårt spill, sa Brighton-manager Roberto De Zerbi til BBC.

Mot slutten av første omgang var Palace-spiller Cheick Doucoure veldig heldig som ikke ble utvist. Han hadde allerede gult kort da han først klippet ned Moises Caicedo og så kom feil inn i en duell med Joel Veltman. Han har allerede blitt utvist en gang denne måneden. Han ble naturlig nok byttet ut ved pause.

Tidlig i 2. omgang gikk strømmen på Brightons bane, og kampen måtte stoppes i noen minutter.

Southampton hadde sin største sjanse til utligning tidlig i 2. omgang, og den var enorm. Walker-Peters raidet på høyresiden og spilte skrått ut til Che Adams. Han skjøt forbi keeper David Raya, men Aaron Hickey reddet på streken.

Kaoru Mitoma førte ballen i høyt tempo forbi flere motspillere på en kontring. Han spilte i akkurat rett øyeblikk til March, som scoret med et diagonalskudd. Gjestenes 19-årige keeperdebutant Joe Whitworth fikk hånden på ballen, men greide ikke å stoppe den.